1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya’lı Kadınlar Sertifikalarını Aldı

Çankaya’lı Kadınlar Sertifikalarını Aldı

featured
service

Çankaya Belediyesi tarafından 20 yıldır düzenlenen okuma yazma kursları, 2023-2024 yılı mezunlarını verdi. Mimar Sinan Çankaya Evi’nde bu dönem okuma yazma eğitimi alan 13 kadın kursiyer, başarıyla tamamladıkları eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı.

Çankaya Belediyesi, 7’den 70’e her yaştan vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, 20 yıldır ücretsiz olarak verilen okuma yazma kursları, okuma yazma bilmeyen Çankayalılara bu imkanı sunuyor. Bugüne kadar binlerce vatandaşın yararlandığı kurslar, bu yıl da 8 Çankaya Evi’nde gerçekleşti.

Çankaya'lı Kadınlar Sertifikalarını Aldı 1

Mimar Sinan Çankaya Evi’nde de 13 kadın kursiyer, okuma yazma eğitimini başarıyla tamamladı. Kasım ayından bu yana haftada 2 gün olarak verilen eğitimlere katılan kursiyerlerin çoğu 45-80 yaş aralığındaki çalışan kadınlardan oluşuyor. Çankaya’nın kırsal köylerinden de eğitim için gelen kursiyerler, okuma yazma bilmenin bir kadının hayatındaki her şeyi nasıl değiştirdiğini vurgulayarak, adını yazmak ve hastaneye gitmek gibi birçok işi artık kolaylıkla halledebildiklerini dile getirdiler. Kursiyerler, “İnsan 100 yaşında bile olsa imkanı varsa mutlaka okumalı” sözleriyle hem kurs eğitmenlerine hem de Çankaya Belediyesine teşekkür ettiler.

Çankaya Evlerinde düzenlenen okuma yazma kursları, Çankaya Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Yoğun talep gören kurslar bu yıl 8 Çankaya Evi’nde iki farklı kademede gerçekleştirildi. Katılımcıların çoğunluğu kadınlardan oluşurken, kursların yaş ortalaması ise 60. Bir dönem boyunca eğitimlerine devam eden kursiyerler, başarıyla tamamladıkları eğitimlerinin ardından okuma yazma belgesine de sahip oluyor.

Çankaya’lı Kadınlar Sertifikalarını Aldı
Yorum Yap