1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya’da Kent Lokantası Açıldı! Uygun Fiyatlı Yemek Hizmeti Başladı

Çankaya’da Kent Lokantası Açıldı! Uygun Fiyatlı Yemek Hizmeti Başladı

service

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in seçim vaatlerinden biri daha hayata geçti. İlk Kent Lokantası, Cebeci’de, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü yakınındaki Fakülteler Mahallesi Seyhan Sokak’ta hizmete açıldı. Burada sunulan yemek menüsünün fiyatı ise 75 TL olarak belirlendi.

Çankaya’da Kent Lokantası Açıldı! Uygun Fiyatlı Yemek Hizmeti Başladı 1

“Çankaya Senin İçin, Senin İçin Çankaya” sloganıyla başlatılan proje kapsamında hayata geçirilen Kent Lokantası, Çankaya’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Lokanta, halkın gıda güvenliğini sağlayarak, ekonomik fiyatlarla sağlıklı ve güvenilir yemek sunmayı hedefliyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler başta olmak üzere geniş bir kesime hitap edecek.

Açılışa, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcıları Aylin Nazlıaka, Gamze Taşçıer, Gökhan Zeybek ve birçok isim katıldı.

“Halkımıza Nefes Aldırmak İçin Çalışıyoruz”

Açılışta konuşan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, “Amacımız, halkın ekonomik şartlarda nitelikli hizmet almasını sağlamak. Bu lokanta, sadece yemek mekanı değil, aynı zamanda sosyal dayanışmanın bir sembolü olacak” dedi. Kent Lokantası’nın geniş bir kesime hitap edeceğini vurgulayan Başkan Güner, projenin mevcut ekonomik krizde halkın temel ihtiyaçlarına yönelik hazırlandığını belirtti.

Çankaya’da Kent Lokantası Açıldı! Uygun Fiyatlı Yemek Hizmeti Başladı 2

Başkan Güner, “Ülkemiz derin bir ekonomik çıkmaz içerisinde bulunuyor. Çalışanlar, emekçiler, emekliler, dar gelirliler vergi yükünün altında eziliyor. Bu kötü tablonun ortaya çıkmasında sorumlu olanlar ise bu tabloyu gidermek bir yana daha da ağır vergi yükleriyle vatandaşın üzerinden son nefesini de almaya çalışıyor. Daha ağır yüklerle vatandaşımızı baş başa bırakıyor. Tam da bu aşamada Sosyal Demokrat Belediyeciliğin gereği olarak Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler yurttaşların üzerindeki bu yükü bir nebze olsun hafifletmek, vatandaşımıza nefes aldırabilmek amacıyla çalışıyor, çabalıyor.” diye konuştu.

Bütçe Baskısına İnat Halkçı Belediyeciliğe Devam

Başkan Güner, “Yıllardır özel sektörde dev şirketlerin vergi borçlarını sosyal güvenlik prim borçlarını silen görmezden gelen anlayış, bugün belediyelerimizi bu borçlar üzerinden bir çıkmaza sürüklemek çabası içerisinde. Bu ay biz de dahil olmak üzere Ankara’daki belediyelerimize İller Bankası’ndan ciddi kesintiler yapıldı. Ama şimdi o kesintilere karşı cevabımızı buradan hep beraber veriyor yılmadan, vazgeçmeden, durmadan sosyal belediyeciliğe, halkçı belediyeciliğe, şartlar ne olursa olsun devam edeceğimizi hep birlikte haykırıyoruz.” dedi.

İlk Yemek Servisi Hüseyin Can Güner’den

Başkan Güner, açılışta ilk yemek servisini yaparak misafirlere ücretsiz yemek ikram etti. Kent Lokantası, hafta içi her gün 12.00-15.00 saatleri arasında hizmet sunacak. Lokantada, su ve ekmek ücretsiz olacak ve dört çeşit sulu yemek 75 TL fiyatla satışa sunulacak.

Çankaya’da Kent Lokantası Açıldı! Uygun Fiyatlı Yemek Hizmeti Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.