1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya’da Kadın Emeği Festivali Coşkusu

Çankaya’da Kadın Emeği Festivali Coşkusu

featured
service

Çankaya Belediyesi’nin kadınlara gelir desteği amacıyla düzenlediği “Kadın Emeği Festivali” bu yıl Başkentlilerle buluştu. 5 Temmuz’da başlayan ve üç gün süren festival, konserler, gösteriler ve çocuklar için çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçti. Festivalin kapanış gününde Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de stantları ziyaret ederek katılımcılarla sohbet etti.

Kadın Emeği Görünür Kılındı

Çankaya Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek ve kadın emeğini görünür kılmak amacıyla başlattığı Kadın Emeği Festivali, bu yıl 7. kez düzenlendi. Kadınlara gelir desteği sağlamak için “Elimin Emeği Evimin Ekmeği” projesi kapsamında gerçekleştirilen festival, üç gün boyunca büyük ilgi gördü.

Çankaya'da Kadın Emeği Festivali Coşkusu 1

180 Kadına Gelir Desteği

Festivalde, 180 kadın kendi ürettikleri el emeği ürünlerini stantlarda satma fırsatı buldu. Festivalin kapanış gününde, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner stantları ziyaret ederek, katılımcı kadınlarla sohbet etti. Ziyaretini sosyal medya hesaplarından “tüm emekçi kadınlara gönülden teşekkürler” notuyla paylaşan Başkan Güner, festivale katılan vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

Çocuklar İçin Eğlenceli Etkinlikler

Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşen festivalde konserler, gösteriler ve çocuklara yönelik etkinlikler de yer aldı. DJ performansı, Retro Queen, On’lar Acapella ve Sena Şener konserleri ile renklenen festivalde, çocuklar için bubble show, kukla gösterisi, müzikli maskotlar ve yüz boyama etkinlikleri düzenlendi.

Çankaya’da Kadın Emeği Festivali Coşkusu
Yorum Yap