1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya, Ekim Ayında Sanatla Buluşuyor

Çankaya, Ekim Ayında Sanatla Buluşuyor

featured
service

Çankaya Belediyesi, ekim ayını dopdolu bir sanat takvimi ile karşılıyor. Çankaya’nın kültür-sanat merkezlerinde 8 sergi, 7 tiyatro oyunu, 8 konser ve bir büyük festival Başkentli sanatseverleri ağırlayacak. Ayrıca etkinlikler ve söyleşiler de bu sanat dolu ayın bir parçası olacak.

Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), yeni sezonda 8 sergiye ev sahipliği yapacak. Ayın ilk sergisi 2 Ekim’de “Yunus Tonkuş Retrospektif Seçki” adıyla sanatseverlerle buluşacak. İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde hazırlanan bu sergi, 30 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek. Hemen ardından 3 Ekim’de “İbrahim Demirel’in Tanıklığında Siyah-Beyaz Kareler” sergisi, 4 Ekim’de ise “Farklı Bakışlar Olsa da” kolaj sergisi ÇSM’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 11 Ekim’de ise Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde Hülya Koçulu’nun “Sonsuz Akış” adlı kişisel sergisi Ankaralılarla buluşacak.

Çankaya, Ekim Ayında Sanatla Buluşuyor 1

Ahmet Say Adına Ödül

Çankaya Belediyesi, sanatçı ve müzikolog Ahmet Say’ın adını yaşatmak amacıyla her yıl verilecek “Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri”ni başlatıyor. Bu yıl ilki düzenlenecek ödül töreni, 11 Ekim’de MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirilecek ve Ahmet Say’ın oğlu, ünlü piyanist Fazıl Say’ın konseriyle taçlanacak.

Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Çankaya Belediyesinin desteğiyle düzenlenen, Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi Derneği’nin organize ettiği 16. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali, 17-27 Ekim tarihleri arasında Ankaralı tiyatroseverlere kapılarını açacak.

Çankaya, Ekim Ayında Sanatla Buluşuyor 2

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz dünyaca ünlü keman sanatçımız Suna Kan, doğum günü haftasında üç konserle anılacak. 19, 24 ve 26 Ekim tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın düzenleyeceği “Suna Kan Keman Günleri” ile değerli sanatçının adı yeniden Çankaya’da yaşayacak.

Çankaya, Ekim Ayında Sanatla Buluşuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.