1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Akşam Yemeği Desteği

Çankaya Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Akşam Yemeği Desteği

featured
service

Ankara’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz akşam yemeği hizmeti, Çankaya Belediyesi tarafından kesintisiz olarak devam ediyor. Eğitime her alanda katkı sağlamayı hedefleyen belediye, artan maliyetlerle mücadele eden ve ailelerinden uzakta olan üniversite öğrencilerini, “Gençlik Sofrası”nda ağırlıyor. Her akşam yaklaşık 4 bin öğrencinin faydalandığı bu uygulamada, öğrenci kimlik kartının gösterilmesi yeterli oluyor.

“Üniversitelilerin Hayat Yüküne Omuz Veriyoruz”

Üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği desteğinin bütçelerine önemli katkı sağladığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, gençlerin zor koşullar altında eğitimlerini sürdürdüğüne dikkat çekti. Güner, “Türkiye’nin dört bir yanından genç arkadaşlarımız, Çankayamızda üniversite eğitimi alıyor. Ne yazık ki pek çok öğrenci, yüksek gıda enflasyonu sebebiyle sağlıklı ve yeterli beslenme ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Gençlik Sofrası uygulamamız kapsamında ücretsiz akşam yemeği ile üniversitelilerin hayat yüküne omuz veriyor, ailelerin hane bütçesine destek oluyoruz” diye konuştu.

Başkan Güner, öğrencilere seslenerek, “Genç kardeşim, Çankaya senin ilçen, bu sofrada hep yerin var” diyerek onları her akşam ücretsiz yemeğe davet etti.

İki Ayrı Noktada Yemek Hizmeti

Üniversiteliler, hafta içi her gün iki ayrı noktada verilen ücretsiz yemek hizmetinden faydalanabiliyor. Kızılay’daki Çankaya Belediye Başkanlığı yemekhanesinde 17.30-18.30 saatleri arasında, 100. Yıl Çankaya Evi yemekhanesinde ise 17.30-19.00 saatleri arasında sıcak yemek servisi yapılıyor.

Yemek Hizmeti Verilen Noktalar:

  • Çankaya Belediye Başkanlığı (17.30-18.30)
    Ziya Gökalp Cad. No:11 Kat:3
  • 100. Yıl Çankaya Evi (17.30-19.00)
    İşçi Blokları Mah. 1534. Cad. No:3/1
Çankaya Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Akşam Yemeği Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.