1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya Belediyesi’nden Başkent’in 101. Yılına Özel Etkinlikler

Çankaya Belediyesi’nden Başkent’in 101. Yılına Özel Etkinlikler

featured
service

Çankaya Belediyesi, Ankara’nın Başkent oluşunun 101. yıl dönümünü bir dizi kültürel etkinlikle kutluyor. 12 ve 13 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan kutlamalar, konser, tiyatro oyunu ve sergilerle dolu bir program sunacak. İki gün sürecek olan etkinliklerde, Başkent’in kültürel ve tarihi zenginlikleri Ankaralılarla buluşacak.

“Meçhul Seyyahların Ankara Fotoğrafları” Sergisi ile Başlayan Kutlamalar

Kutlamalar, 12 Ekim’de Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi ve Çayyolu Ek Hizmet Binası’nda eş zamanlı olarak açılacak “Meçhul Seyyahların Ankara Fotoğrafları” sergisi ile başlayacak. Ahmet Yüksel, Erman Tamur ve Gökçe Günel tarafından hazırlanan sergi, 13 Ekim’e kadar her iki gün boyunca 10.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergi, Ankara’nın tarihini gözler önüne seren nadir fotoğraflarla Ankaralılara özel bir deneyim sunacak.

“Arpanatolia” Konseriyle Müzik Dolu Bir Gece

12 Ekim akşamında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek “Arpanatolia” konseri, Çankaya Belediyesi’nin kutlamalarına müzikal bir renk katacak. Arp sanatçısı Çağatay Akyol, kaval, ney ve curada Ferhat Erdem ile vurmalı çalgılarda Cemal Özkızıltaş’tan oluşan Arpanatolia grubu, dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

“Ankara Gazinosu” ile Tiyatroda Başkent’e Özgü Kültür

13 Ekim akşamı ise Yılmaz Güney Sahnesi, “Ankara Gazinosu” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. Faruk Güvenç’in yönettiği ve müzikli kabare olarak sahnelenen oyunda, Ankara’nın gazino kültürü, müzik ve eğlence sektöründeki değişimler sahnelenerek izleyicilere nostaljik ve eğlenceli bir deneyim sunacak.

Ücretsiz Biletler 7 Ekim’den İtibaren Temin Edilebilecek

Konser ve tiyatro oyunu için biletler, 7 Ekim tarihinden itibaren ilgili merkezlerden ücretsiz olarak temin edilebilecek. Çankaya Belediyesi, Başkent oluşunun 101. yılını Ankaralılara unutulmaz etkinliklerle kutlama fırsatı sunuyor.

Etkinlik Takvimi

  • 12 – 13 Ekim 2024 / 10.00-16.00
    “Meçhul Seyyahların Ankara Fotoğrafları” Sergisi
    Yer: Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi ve Çayyolu Ek Hizmet Binası
  • 12 Ekim 2024 / 20.00
    “Arpanatolia” Konseri
    Yer: Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi
  • 13 Ekim 2024 / 19.00
    “Ankara Gazinosu” Tiyatro Oyunu
    Yer: Yılmaz Güney Sahnesi
Çankaya Belediyesi’nden Başkent’in 101. Yılına Özel Etkinlikler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.