1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya Belediyesi 41. Avrupa Miras Günleri’ne Ev Sahipliği Yaptı

Çankaya Belediyesi 41. Avrupa Miras Günleri’ne Ev Sahipliği Yaptı

featured
service

Çankaya Belediyesi, bu yıl 41’incisi düzenlenen Avrupa Miras Günleri’ni Başkentlilerle buluşturdu. “Ankara Sevdalısı Olacaksınız” temasıyla hazırlanan etkinlikler, 21 ve 22 Eylül tarihlerinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Avrupa Ulusal Kültür Enstitüleri Ağı’nın (EUNIC) öncülüğünde gerçekleşen etkinlik, Ankara’nın kültürel zenginliklerini ziyaretçilere sunarken, başkentteki önemli kültürel noktalar arasında bir köprü kurdu.

Institut Français Türkiye’nin Ankara Şubesi tarafından koordine edilen etkinlik, 8 müze, 5 rota, 5 sergi, 3 konser ve 8 Avrupa büyükelçiliğini kapsayan 34 mekanın uzman rehberler eşliğinde gezilmesini sağladı. Etkinliğe katılanlar, Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu.

Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi Ziyarete Açıldı

Etkinlik rotasında yer alan Çankaya Belediyesi’ne ait Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi, 21-22 Eylül tarihlerinde ziyaretçilerini ağırladı. Milli Mücadele’nin Harp Okulu olarak bilinen bu tarihi köşk, Avrupa Miras Günleri kapsamında Başkentlilere kapılarını açtı. Ziyaretçiler, uzman rehberler eşliğinde Kurtuluş Savaşı’nın önemli anlarına tanıklık ederek tarihi bir yolculuğa çıktı. Ayrıca Almanya, Avusturya, İtalya, Fransa, Macaristan, Hollanda, Polonya ve İsviçre büyükelçilikleri de etkinlik çerçevesinde ziyaretçilere açıldı.

Kennedy Caddesi Sanatla Buluştu

Çankaya Belediyesi’nin bir diğer rotası ise Kennedy Caddesi oldu. Institut Français Türkiye işbirliğiyle hazırlanan etkinlikte ünlü Fransız sanatçı Julien de Casabianca, Ankara’nın sokaklarını sanatla buluşturdu. Sanatçı, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde yer alan “Genç Kız Portresi”ni Kennedy Caddesi No:22 Bahar Apartmanı’nın duvarına taşıyarak sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Çankaya Belediyesi 41. Avrupa Miras Günleri’ne Ev Sahipliği Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.