1. Haberler
  2. Yerel
  3. Çanakkale’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu

Çanakkale’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu

featured
service

Çanakkale, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı görkemli törenlerle kutladı. Şehit denizciler anısına düzenlenen etkinlikler, şehrin sembol noktalarında coşkuyla gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törene, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG.Yb. Ercan Oran, Belediye Başkan Vekili Nurcan Bingöl, Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici ve çeşitli gemi acentalarının yöneticileri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Tören, Çanakkale Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı ve ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın tamamlanmasının ardından katılımcılar, feribotlarla Çanakkale Boğazı’na açıldılar.

Boğaz’daki törende, Vali İlhami Aktaş, Tuğamiral Mustafa Biçen, Belediye Başkan Vekili Nurcan Bingöl ve Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici tarafından deniz şehitleri anısına boğaza çelenk bırakıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkörler tarafından gerçekleştirilen su gösterisi ise izleyenlerden büyük beğeni topladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi botlarının eşlik ettiği kutlamalar, bayramın coşkusunu katılımcılara yaşattı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında protokol, günün anlam ve önemine vurgu yaparak TCG Fırtına gemisini ziyaret etti ve gemi hakkında detaylı bilgi aldı. Vali Aktaş, etkinliklerin anısına geminin anı defterini imzaladı.

Çanakkale’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.