1. Haberler
  2. Yerel
  3. Can Dost Artık Yürüyebiliyor!

Can Dost Artık Yürüyebiliyor!

service

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, patili dostlar için umut ışığı olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, bir apartman dairesinde tek başına bulunarak kurtarılan Terrier cinsi köpek, “Şirin” adıyla bakım altına alındı. Arka ayaklarının bilekten alt kısmının kesildiği belirlenen Şirin’e, Bakımevi personeli tarafından acil müdahalede bulunuldu.

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Sorumlu Veteriner Hekimi Ömer Benli, Şirin’in yürüteçle yaşantısının düzeldiğini belirterek, “Şirin, bir hayvanseverimizin bağışladığı yürüteç sayesinde normal yaşantısını sürdürüyor. Biz hayvanseverlerle güçlüyüz. Her zaman söylediğimiz gibi, el birliğiyle daha güçlü bir barınak ve daha güçlü bir gelecek için çalışıyoruz” dedi.

Can Dost Artık Yürüyebiliyor! 1

Mersin’de sokak hayvanlarıyla yaklaşık 20 yıldır ilgilenen Sevil Kumaş, her Salı günü Kaşlı Geçici Bakımevi’nde can dostlarla ilgileniyor. Şirin’in durumunu öğrenip Bakımevi’nde ziyaret eden Kumaş, Şirin’in yürüteç ihtiyacını diğer hayvanseverlerle paylaştı. Başka bir hayvansever tarafından temin edilen yürüteç, Bakımevi personeli tarafından Şirin’e takıldı.

Yürüteç teminine katkıda bulunan Sevil Kumaş, Şirin’in ilk başlarda çok hırçın olduğunu ancak bakımevi personelinin ilgisi ve yürüteç sayesinde çok iyi bir duruma geldiğini söyledi. Kumaş, “Büyükşehir Belediyesi onu kurtardı. Ayaklarına pansuman yapıldı, tıraş edildi, tırnakları kesildi. Ağzında hiç diş yok, özel besleniyor ve yürüteç ihtiyacı olduğunu öğrendim. Çünkü ben her Salı buraya gönüllü olarak temizlik yapmaya geliyorum. Gönüllüler kafes önünü çok fazla sevmez. Kafes arkasına girmemize, temizlik yapmamıza, onları sevmemize, dokunmamıza izin verdiği için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün gönüllüleri de duyarlı olmaya, çalışmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Can Dost Artık Yürüyebiliyor!
Yorum Yap