1. Haberler
  2. istanbul
  3. Çamlıca Kulesi Ziyaretçi Akınına Uğruyor: 1.8 Milyon Ziyaretçi Aşıldı

Çamlıca Kulesi Ziyaretçi Akınına Uğruyor: 1.8 Milyon Ziyaretçi Aşıldı

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un siluetini, tarihi simgelerini ve doğal güzelliklerini panoramik manzaralarla sunan Çamlıca Kulesi’nin yoğun ilgi gördüğünü açıkladı. 29 Mayıs 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Çamlıca Kulesi, bugüne kadar 1 milyon 800 bin ziyaretçi ağırladı.

Bakan Uraloğlu, “Çamlıca Kulesi, İstanbulluların yanı sıra şehri ziyarete gelen turistlerin de ilgi odağı olmaya devam ediyor. 369 metre uzunluğu ve 587 metre deniz seviyesinden yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek kulesi olan Çamlıca Kulesi, şehrin siluetini, tarihi simgelerini ve doğal güzelliklerini panoramik manzaralarla sunuyor” dedi.

Turizm Potansiyelinin Yükselen Yıldızı

Uraloğlu, Çamlıca Kulesi’nin ziyaretçi sayılarındaki artışın, şehrin yükselen turizm potansiyelini de ortaya koyduğunu vurguladı. Özellikle yaz aylarında ve tatil dönemlerinde ziyaretçi sayılarının arttığını belirten Uraloğlu, “Ziyaretçiler kulede ortalama 1-1,5 saat zaman geçiriyor. Kule, çeşitli interaktif alanlar ve panoramik İstanbul manzarası ile turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Ayrıca, kulenin farklı bölümlerinde özel günler dahil olmak üzere birçok etkinlik düzenleniyor” şeklinde konuştu.

Çamlıca Kulesi’nin Eşsiz Özellikleri ve Etkinlikleri

Çamlıca Kulesi, dünyanın 100 adet FM radyo yayınının aynı noktadan yapılabildiği tek yer olma özelliğini taşıyor. Bakan Uraloğlu, geçtiğimiz aylarda en gelişmiş insansı robotlardan biri olan Sophia’nın da kulede radyodan canlı yayın yaparak bir ilke imza attığını belirtti. Kule, aynı zamanda çok boyutlu Seyyah 360 ve ayın karanlık yüzeyine seyahat deneyimi sunan dijital tema park “Hedef Ay” gibi yenilikçi deneyimlerle de ziyaretçilerine keyifli zaman geçirme imkanı sağlıyor.

Bakan Uraloğlu, “Renkli etkinlikleri, teknik özellikleri ve mimarisiyle Çamlıca Kulesi; İstanbul’un yeni simgelerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Çamlıca Kulesi, İstanbul’un ve Türkiye’nin turizmdeki cazibe merkezlerinden biri olmaya devam ediyor.

Çamlıca Kulesi Ziyaretçi Akınına Uğruyor: 1.8 Milyon Ziyaretçi Aşıldı
Yorum Yap