1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa’daki orman yangını hakkında dikkat çeken iddialar

Bursa’daki orman yangını hakkında dikkat çeken iddialar

featured
service

BURSA (İGFA) – Geçtiğimiz günlerde Bursa’nın Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi’nde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak Uludağ Üniversitesi Kampüsü’nde büyük tahribata yol açtı. Yolçatı Mahallesi sakinleri, Herkes Duysun mikrofonuna konuşarak yangının sebeplerine ve müdahale sürecine dair önemli iddialarda bulundu.

Makilik alanda başlayan yangın, ekiplerin yoğun çabasıyla 10 saatlik mücadele sonunda kontrol altına alınabildi. Mahalle sakinlerinin iddialarına göre, yangının başladığı alanda Uludağ Üniversitesi’nin ördüğü çitler itfaiye ekiplerinin müdahalesini zorlaştırdı ve yangının büyümesine sebep oldu.

Yangına Hurdacılar mı Sebep Oldu?

Mahalle sakinlerinden biri, yangının hurdacıların çekyat ve pislikleri yakmasından dolayı çıktığını iddia etti. Vatandaş, “Yangın, üniversiteye doğru ilerliyor. İtfaiye, üniversitenin ördüğü çitlerden dolayı yangının yürüdüğü alana giremiyor. İtfaiyenin, yangın alanına ulaşabilmesi için 20 kilometre dolaşması gerekiyor. Bu sefer yangın büyüyor. Bu üniversitenin suçudur. 3 noktada yol var ve üçü de kapalı, yolları açmış olsaydı, bu kadar büyümezdi.” dedi.

Bursa’daki orman yangını hakkında dikkat çeken iddialar 1

“Uludağ Üniversitesi Kale Gibi Çit Ördü”

Başka bir mahalle sakini ise çitlerin yangın müdahalesini zorlaştırdığını belirterek, “Ot kuruyunca eskilik olur. Eskiden hayvanlar vardı, eskilikleri yiyordu. Biri bir sigara içse tutuşuyor. Kale gibi demirler çektiler. Kimse giremiyor. Cezaevi gibi duvar çekildi. Hayvanlar yandı, koyunlar ve inekler yandı.” diye konuştu.

Bursa’daki orman yangını hakkında dikkat çeken iddialar 2

Yolçatı Köylüleri Ellerinden Geleni Yaptı

Yangının çıkış sebebi olarak hurdacıların yaktığı eşyaların gösterildiği duyumları aldıklarını belirten bir mahalle esnafı, yangının rüzgarın etkisiyle yayıldığını ve köylülerin yangını söndürmek için ellerinden geleni yaptığını ifade etti.

Bursa’daki orman yangını hakkında dikkat çeken iddialar 3

Yolçatı Köprüsü Civarına Güvenlik Gerekiyor

Yolçatı Mahalle Muhtarı Halil Kaya, yangının çıktığı yolun tehlikeli olduğunu ve bu yolun güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtti. Muhtar Kaya, “Biz cemiyet esnasında ihbar aldık. Olay yerine ulaştık ve gittiğimizde yangın başlamıştı. Akabinde ilçe kaymakamımız, Bursa valimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve Nilüfer belediye başkanımız geldi. Müdahale edildi, yaklaşık 10 saat sürdü. Gece saat 00:00-01:00 civarında söndürüldü. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yol kenarında atıklar tutuşturulmuş ya da sigara izmaritinden dolayı yangın çıkmış, tam olarak bilinmiyor. Ancak o yol tehlikeli, yetkililerimizle görüştük. Belli noktalara güvenlik sağlanacak. Kontrolsüz bir yol. Bu kaza, hepimizi üzdü. En önemlisi can kaybının olmamasıdır. Üniversitenin Görükle kampüsüne ulaştı. Tel duvarlarından dolayı sağa sola pek sıçramadı fakat biraz Özlüce merasına sıçradı. Bizim kendi mahallemizde herhangi bir etki görülmedi. Yetkililere sesleniyoruz, o yolun güvenliğinin alınması gerekiyor. Biz de muhtar olarak elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Esmanur GÜLBAHAR/Musa YEŞİLDAĞ/HERKES DUYSUN

Bursa’daki orman yangını hakkında dikkat çeken iddialar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.