1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Bursa’da Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi Sona Erdi

Bursa’da Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi Sona Erdi

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz dönemi boyunca düzenlenen Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi, genç katılımcılara sertifikalarının verildiği törenle tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen törene öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy, gençlerin teknoloji alanındaki gelişimlerine destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Gençler Teknoloji Dünyasında İlk Adımlarını Attı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, gençleri teknolojiyi yalnızca tüketen değil, aynı zamanda üreten bireyler olarak yetiştirme amacıyla başlattığı Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi, 8 hafta süren bir eğitim programı ile sona erdi. 7-17 yaş arası 80 öğrenci, bu süreçte kodlamaya giriş, oyun programlama ve Arduino ile elektronik programlama gibi üç farklı alanda eğitim aldı. Program boyunca öğrenciler, problem çözme, analitik düşünme ve farklı bakış açıları geliştirme yeteneklerini kazandılar.

“Her Zaman Destekçiniziz”

Sertifika töreninde konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy, katılımcıların teknoloji dünyasında ilk adımlarını atmalarına vesile olduklarını belirterek, “Sevgili gençler, teknolojinin engin denizine giriş niteliğinde bir kurs dönemi geçirdiniz. Belki de ilerde bu alanda ilerlemeyi tercih edecek ve zaman içinde uzmanlaşacaksınız. Hepinizi tek tek kutluyorum. Umuyorum ki büyüdüğünüzde her biriniz ailelerinizi gururlandıracak yerlerde olacaksınız. Sizlere güveniyoruz ve her zaman destekçiniziz” dedi.

Bursa’da Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi Sona Erdi
Yorum Yap