1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa’da Mavi Bayrak Yeniden Göndere Çekildi

Bursa’da Mavi Bayrak Yeniden Göndere Çekildi

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaliteli ve güvenli plajlar anlamına gelen ‘Mavi Bayrak’ ödülüne sahip İznik İnciraltı Halk Plajı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı’nda gerekli kriterleri yerine getirerek bayrakların yeniden göndere çekilmesini sağladı.

Bursa'da Mavi Bayrak Yeniden Göndere Çekildi 1

“33 farklı kriter yerine getirildi”

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın sahil kimliğini ön plana çıkarmak amacıyla Mudanya, Gemlik ve Karacabey’deki 115 kilometrelik deniz kıyısı ile İznik ve Uluabat’taki 162 kilometrelik göl kıyısında çalışmalar yürütüyor. Hizmet kalitesini bir kez daha çifte Mavi Bayrak’la tescilleyen belediye, su kalitesinden can güvenliğine, engelli erişim imkanlarından temizliğe kadar 33 farklı kriteri yerine getirerek Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’ndan İznik İnciraltı ve Karacabey Kurşunlu halk plajları için Mavi Bayrak aldı. Hizmet kalitesini sürdüren belediye, bayrakların gönderde kalmasını sağladı. Mavi Bayraklar, her iki plajda da düzenlenen törenlerle yeniden göndere çekildi. İznik İnciraltı Plajı’ndaki törene Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürü Süleyman Dede, Büyükşehir Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı.

Bursa'da Mavi Bayrak Yeniden Göndere Çekildi 2

“Bursa’da 24 tane halk plajı bulunuyor”

İznik’in tarihi yapısı ve turizm potansiyeli ile büyük öneme sahip olduğunu belirten Hakan Tanrıöver, “Karacabey Kurşunlu ve İznik İnciraltı Halk Plajı’nda 33 farklı kriteri tekrar yerine getirerek Mavi Bayrağı göndere çektik. Mavi Bayrak kalitenin sembolüdür. Önümüzdeki günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılacağı bir törenle Karacabey Malkara Plajı’nda da Mavi Bayrağı göndere çekeceğiz. Bursa’daki Mavi Bayrak sayısını böylece üçe çıkartmış olacağız. Bursa’da 24 tane halk plajı bulunuyor. Yeşil Bursa’ya Mavi Bursa’yı da katmak için çalışıyoruz. Yaklaşık 140 personel, 43 araçla hem deniz içinde hem de deniz dışında temizlik çalışmaları yürütüyoruz. Bursalıların güzel bir yaz geçirmesini temenni ediyoruz” dedi.

Bursa’da Mavi Bayrak Yeniden Göndere Çekildi
Yorum Yap