1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa Yuvam’da Yeni Dönem Öncesi Öğretmenlere Eğitim Semineri

Bursa Yuvam’da Yeni Dönem Öncesi Öğretmenlere Eğitim Semineri

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, “Önce çocuklar gülümseyecek” teması ile hayata geçirdiği Bursa Yuvam projesi kapsamında, yeni dönem öncesi öğretmenlere yönelik eğitim semineri düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen seminerde, okul öncesi öğretmenlerine yönelik sunum, eğitim uzmanı Doç. Dr. Özgür Bolat tarafından gerçekleştirildi.

Seminere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Bircan Uysal, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sezen Uğurlu ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Bursa Yuvam’da Yeni Dönem Öncesi Öğretmenlere Eğitim Semineri 1

“Çocuklarla olan ilişkilerini daha da güçlendirecek”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Bursa Yuvam projesinin temel amacına dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in liderliğinde başlatılan proje ile okul öncesi eğitim imkanına ulaşamayan çocuklara ücretsiz ve kaliteli bir eğitim sunduklarını belirten Yıldız, şunları söyledi:

“Çocuklarımızın hayatlarına dokunmak istiyoruz. 4-6 yaş aralığındaki çocuklarımıza, müfredata uygun eğitim vererek, onların sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunacağız. Çocukların gelecek planlamalarında okul öncesi eğitimin kıymetli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yaptığımız işin çok önemli olduğunu unutmamalıyız. Öğretmenlerimiz, kendi çocuklarının nasıl bir eğitim almalarını, nasıl bir öğretmenle iletişime geçmelerini ve nasıl bir eğitim ortamında bulunmalarını istiyorsa; öğrencilerine de öyle yaklaşmalılar. Bu tür seminerler, öğretmenlerin gelişimine katkı sağlayarak çocuklarla olan ilişkilerini daha da güçlendirecektir.”

Bursa Yuvam’da Yeni Dönem Öncesi Öğretmenlere Eğitim Semineri 2

Çocuklarla empati kurmaları önemli

Seminerin konuşmacısı Doç. Dr. Özgür Bolat, çocuklara doğru yaklaşımın eğitimdeki önemine vurgu yaptı. Eğitim sürecinde her çocuğun birey olarak saygı görmesi gerektiğini ifade eden Bolat, öğretmenlere çocukların duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarını göz ardı etmemeleri çağrısında bulundu. Bolat, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çocukların özgüvenlerini geliştirmek ve kendilerini değerli hissetmelerini sağlamak için eğitimcilerin olumlu dil kullanmaları önemli. Çocuklarla empati kurmaları önemli. Çocukların sadece akademik olarak değil, sosyal ve duygusal gelişimleri de desteklenmeli.”

Bursa Yuvam’da Yeni Dönem Öncesi Öğretmenlere Eğitim Semineri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.