1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali Coşkuyla Başladı

Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali Coşkuyla Başladı

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, ilk gününü birbirinden renkli etkinlikler ve Oğuzhan Koç’un unutulmaz konseriyle tamamladı. ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla gerçekleştirilen festival, Merinos Parkı’nda Bursalıları ve şehir dışından gelen misafirleri ağırladı. Kortej yürüyüşüyle başlayan festival, Bursa’nın zengin mutfak kültürünü tanıtarak, gastronomi meraklılarına keyifli anlar sundu.

İlk günün öne çıkan etkinliklerinden biri, Çölyak ile Yaşam Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Glutensiz Süt Helvası Tadım Yarışması’ oldu. Katılımcılar yarışma sonunda hediyelerle onurlandırıldı. Ayrıca ‘Gastro Söyleşi ve Tadım’ bölümünde, Şef Dr. Esat Özata moderatörlüğünde, Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya ve Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya zeytinyağının sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dair bilgiler paylaştı.

Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali Coşkuyla Başladı 1

Festival boyunca çocuklar için düzenlenen Karagöz gölge oyunu ve özel alanlarda gerçekleştirilen aktiviteler büyük ilgi gördü. Ziyaretçilere Bursa mutfağının zenginliklerini sunan ‘Bursa Lezzetleri ve Gastronomi Müzesi’ ise adeta görsel bir şölen sundu. Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenen ‘tavuk alma ritüeli’, Bursa’ya özgü geleneklerin sergilendiği bölümlerden biri oldu.

Festivalin ilk günü, Bursalı sanatçı Oğuzhan Koç’un konseriyle sona erdi. Merinos Parkı’nı dolduran binlerce hayranı için sevilen şarkılarını seslendiren Oğuzhan Koç, Bursa’da sahne almanın mutluluğunu dile getirirken, konseri izleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Oğuzhan Koç’a günün anısına Bursa bıçağı, çini tablo ve çiçek takdim etti. Başkan Bozbey, Koç’un Bursa’nın gururu olduğunu ifade ederek, festivalin tüm coşkusuyla devam edeceğini belirtti.

Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali Coşkuyla Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.