1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa Şehir Tiyatrosu’ndan Görkemli Prömiyer: ‘Süleyman ve Öbürsüler’ Sahnelendi

Bursa Şehir Tiyatrosu’ndan Görkemli Prömiyer: ‘Süleyman ve Öbürsüler’ Sahnelendi

service

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 sanat sezonunun ikinci oyunu olan ‘Süleyman ve Öbürsüler’in prömiyerini sanatseverlerle buluşturdu. Max Frisch’in ünlü eseri ‘Biedermann ve Kundakçılar’dan Yavuz Pekman tarafından uyarlanan oyun, Bursalı izleyicilerin yoğun ilgisiyle Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Bursa’nın sanata olan ilgisinin simgesi haline gelen Bursa Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda da tiyatroseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. ‘Süleyman ve Öbürsüler’ oyununun prömiyerine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Bursa Şehir Tiyatrosu’ndan Görkemli Prömiyer: ‘Süleyman ve Öbürsüler’ Sahnelendi 1

Mizahi Bir Toplum Eleştirisi

Süleyman karakterinin etrafında şekillenen ve toplumdaki duyarsızlık, korkaklık gibi konuları mizahi bir dille ele alan oyunda, Süleyman’ın bencilce yaşamı ve toplumsal olaylara olan ilgisizliği ön plana çıkarıldı. Her gün yangınların yaşandığı bir şehirde, evinin zarar görmemesi için tüm önlemleri almasına rağmen iki kundakçının evine yerleşmesine sessiz kalan Süleyman’ın hikâyesi, izleyicilere düşündürücü bir mizah sundu.

Murat Liman, Seçil Girgin, Faruk Oğur, Mehmet Ali Açıl, Tuba Bayram, Sergen Bölük, Osman Murat Erten, Burak Çağatay Serinbaş ve Ömer Faruk Özkan’ın sahne aldığı oyunun yönetmenliğini Altuğ Görgü üstlendi. Görgü’ye yardımcı yönetmen olarak Sergen Bölük eşlik ederken, dekor ve kostüm tasarımını Merve Yörük, hareket düzenini ise Cihan Yöntem hazırladı.

Bursa Şehir Tiyatrosu’ndan Görkemli Prömiyer: ‘Süleyman ve Öbürsüler’ Sahnelendi 2

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, oyunun sonunda sahneye çıkarak, oyuncuları performanslarından dolayı tebrik etti. Başkan Bozbey, konuşmasında, “Bursa Şehir Tiyatrosu, sanatı Bursa’nın her yerine yayıyor. Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü unutmayalım. Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Sürpriz projelerle sanatseverlerin karşısında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yönetmen Görgü’den eşekkür

Oyunun yönetmeni Altuğ Görgü, prömiyer sonrası yaptığı açıklamada, “Daha önce oynanmamış bir metinin sahnelenmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. “Türkiye’nin en iyi müzisyeni Tolga Çebi ile çalıştık. Bir takım çalışması sonucunda bir oyun hazırlandı. Herkese teşekkür ediyoruz ve oyunumuza bekliyoruz” diyerek, izleyicileri sonraki gösterimlere davet etti.

Bursa Şehir Tiyatrosu’ndan Görkemli Prömiyer: ‘Süleyman ve Öbürsüler’ Sahnelendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.