1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa Büyükşehir’den bağımlılıkla mücadeleye destek

Bursa Büyükşehir’den bağımlılıkla mücadeleye destek

featured
service

İGFA – Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde madde bağımlılığıyla mücadele amacıyla kurulan Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM), toplumda farkındalığı artırmak için önemli çalışmalar yürütüyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren GADEM, bağımlılıkla etkin mücadele için çalışmalarını sürdürüyor.

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında Kent Meydanı’nda stant açan GADEM, vatandaşlara bağımlılıkla mücadele konusunda bilgi verdi. Farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte, özellikle gençlerin karşı karşıya olduğu bağımlılık riskine dikkat çekildi. Standı ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, yetkililerden bilgi alarak vatandaşlarla sohbet etti.

Direkçi, GADEM’in topluma yönelik önemli çalışmalar yaptığını vurgulayarak, bağımlı bireylerin eski sağlıklarına kavuşmaları için verilen mücadeleye dikkat çekti. Bağımlılığın genç yaşlarda başladığına dikkat çeken Direkçi, “Gençlerimizi zararlı maddelerden uzak tutmalıyız. Bataklığı bizlerin kurutması lazım. Mücadelede en önemli görev bireylere ve ailelere düşüyor” dedi.

Çocukların yakından takip edilmesi ve sürekli iletişim halinde olunması gerektiğini belirten Direkçi, okul, iş hayatı ve çevredeki insanların da bu konuda gözlem yapması gerektiğini vurguladı. Emniyet teşkilatının da bağımlılıkla mücadelede önemli rol oynadığını belirten Direkçi, zararlı maddelere ulaşımın engellenmesi gerektiğini ifade etti. “Gençler eğer bağımlı olacaksa ailesine, eşine, çocuklarına, işine, şehrine, vatanına bağımlı olsun” diyen Direkçi, bağımlılıkla mücadelenin toplumun her kesimi tarafından sahiplenilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bursa Büyükşehir’den bağımlılıkla mücadeleye destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.