1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Fabrika İtfaiyecilerine Kapsamlı Eğitim

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Fabrika İtfaiyecilerine Kapsamlı Eğitim

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, sanayi tesislerinde meydana gelebilecek olası yangın ve acil durumlara karşı hazırlık seviyesini artırmak amacıyla, fabrikalarda görev yapan itfaiyecilere yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenledi. Özellikle sanayi bölgesinde yer alan fabrikaların yangın güvenliğini güçlendirmek amacıyla verilen eğitimlerde, teori ve uygulama bir arada yürütüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Fabrika İtfaiyecilerine Kapsamlı Eğitim 1

Togg, Bosch ve Renault fabrikalarında görevli 57 itfaiye personeli ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 15 kişilik arama kurtarma ekibine yönelik düzenlenen 40 saatlik eğitim programı, Bursa İtfaiyesi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitimler, yangınla mücadeleden kapalı alanlarda yön bulma ve kurtarmaya kadar birçok kritik alanı kapsadı. Ayrıca, tehlikeli maddelere müdahale ve yangın güvenliği konularında da katılımcılar bilgilendirildi.

Gerçek olayları simüle eden senaryolarla gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, fabrika itfaiyecileri büyük bir özveriyle yangına müdahale etti. Özellikle kapalı alanlarda yön bulma ve yangına etkin müdahale konularında becerilerini geliştiren itfaiye personeli, sahadaki olası durumlara karşı hazır hale getirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Fabrika İtfaiyecilerine Kapsamlı Eğitim
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.