1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BUMKAD ‘Mühendislikle Güçlenen Dünya’ konferansı düzenledi

BUMKAD ‘Mühendislikle Güçlenen Dünya’ konferansı düzenledi

featured
service

İGFA – Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD) tarafından düzenlenen Dünya Kadın Mühendisler Günü Konferansı, Podyum Davet’te gerçekleşti. Konferansa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve BUMKAD yöneticileri katıldı.

BUMKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ülfet Öztürk, açılış konuşmasında mühendisliğin geçmişten günümüze gelişimi ve yapay zekanın sektöre etkileri üzerine önemli bilgiler paylaştı. Öztürk, mühendislik alanında kadınların daha fazla yer alması gerekliliğine vurgu yaptı.

BUMKAD’ın genç bir sivil toplum kuruluşu olarak gerçekleştirdiği projeler arasında, kadın mühendis adaylarına destek verme, sahadan ayrılan kadın mühendislerin tekrar iş hayatına dönüşlerini sağlama ve liselerde STEM eğitimine destek verme gibi önemli hedefler bulunmaktadır.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yapay zekanın hızla geliştiği günümüzde mühendislik alanında kadınların varlığının ve katkılarının önemine dikkat çekti. Gelecekte daha fazla kadın mühendisin yer alması için desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, mühendislik alanında cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalkması gerektiğini vurgulayarak, ilk kadın mühendislerden bir örnek paylaştı. Kadın mühendislerin yeteneklerine odaklanılması gerektiğini belirtti.

BUMKAD ‘Mühendislikle Güçlenen Dünya’ konferansı düzenledi
Yorum Yap