1. Haberler
  2. Yerel
  3. Buca Metrosu’nda tünel kazıları ilerliyor

Buca Metrosu’nda tünel kazıları ilerliyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca Metrosu’nda devam eden tünel kazılarına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere 4 tünel açma makinesinin çalıştığı sahaya gitti.

Buca Metrosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla inşa edilen ve Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik bir hatta hizmet verecek olan bir projedir. Başkan Tugay, General Asım Gündüz İstasyonu ve Buca Koop İstasyonu’nda gerçekleşen incelemelerin ardından, bu projenin İzmir’deki kent içi ulaşımını önemli ölçüde rahatlatacağını belirtti. Buca’nın İzmir’in en kalabalık ilçesi olduğunu vurgulayan Tugay, Buca Metrosu’nun tamamlanmasıyla ilçedeki trafik sıkışıklığının azalacağını ve bu nedenle projenin hayati bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Başkan Tugay, projenin geceli gündüzlü çalışmalarla en kısa sürede tamamlanması için her türlü önlemi alacaklarını belirtti.

Buca Metrosu’nda çalışmalar, General Asım Gündüz, Buca Koop, Dokuz Eylül, Çamlıkule, Hasanağa Bahçesi istasyonları ve İzmirspor bölgesindeki hat başı şaftı olmak üzere 6 bölgede yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Tünel açma çalışmaları, General Asım Gündüz İstasyonu ve Buca Koop İstasyonu’nda 4 tünel açma makinesi (TBM) ile gerçekleştiriliyor. Buca Metrosu’nun tamamlanmasıyla, günlük 400 bin yolcunun bu hattı kullanması bekleniyor.

Buca Metrosu’nda tünel kazıları ilerliyor