1. Haberler
  2. Gündem
  3. BOTAŞ duyurdu: Doğalgaz’a yüzde 38 zam

BOTAŞ duyurdu: Doğalgaz’a yüzde 38 zam

featured
service

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni doğal gaz toptan satış fiyatlarını duyurdu. Konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatına %38.0 oranında zam yapıldı.

BOTAŞ’tan yapılan duyuruda, doğal gaz toptan satış fiyatlarının belirlenmesinde piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarifeleri ve alım-işletme giderlerindeki değişimlerin dikkate alındığı belirtildi. Buna göre, yıllık doğal gaz tüketimi 300.000 Sm3 ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışında kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatına %33.1 oranında zam yapıldı. Aynı şekilde, konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı %38.0 oranında arttırıldı.

Duyuruda ayrıca, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ve yıllık doğal gaz tüketimi 300.000 Sm3’ün üzerinde olan serbest tüketicilere ilişkin tarifelerde herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi.

BOTAŞ’ın açıklaması şu şekilde:

“Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım – işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

  • Yıllık doğal gaz tüketimi 300.000 Sm3 ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında %33.1,
  • Konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %38.0 oranında artış yapılmıştır.

Bununla birlikte elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı ve yıllık doğal gaz tüketimi 300.000 Sm3’ün üzerinde olan serbest tüketicilere ilişkin tarife değişikliği yapılmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BOTAŞ duyurdu: Doğalgaz’a yüzde 38 zam
Yorum Yap