1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bolu Dağı Tüneli’nde Çalışmalar 19 Eylül’de Tamamlanacak

Bolu Dağı Tüneli’nde Çalışmalar 19 Eylül’de Tamamlanacak

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nde süren çalışmaları yerinde inceledi. Uraloğlu, Ankara-İstanbul yönünde hizmet veren tünel portalının Kaynaşlı yönünde uzatılması çalışmalarının 31 Temmuz’da başladığını anımsatarak, “50 gün sürmesini planladığımız çalışmalarımızı 19 Eylül’de tamamlamayı hedefliyoruz. Orta refüjdeki 3 bin 500 metrelik beton oto korkulukların 2 bin 800 metresini ve toplam 19 bin 400 metrekare olan viyadükler arası koruma ağının da tamamını yeniledik.” dedi.

Bakan Uraloğlu, bu çalışmalarla birlikte Bolu Tüneli’nin İstanbul yönünde hizmet veren tüpünün 67 metre uzayacağını ve olası heyelanlara karşı ulaşım güvenliğinin maksimum düzeye çıkarılacağını kaydetti.

Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışmalar 19 Eylül'de Tamamlanacak 1

Tünelin Kaynaşlı Yönünde Uzatılması Kararlaştırıldı

Bakan Uraloğlu, 2022 yılında Bolu Dağı Tüneli’nde meydana gelen heyelanın ardından tünelin her iki tüpünün Kaynaşlı yönünde uzatılmasına karar verildiğini belirterek, yapılan çalışmaların ilk ayağı olarak İstanbul-Ankara yönündeki ulaşımı sağlayan tüpü 2023 yılı içerisinde 90 metre uzatarak hizmete açtıklarını anımsattı. Bakan Uraloğlu, “50 gün sürmesini planladığımız çalışmalarımızı 19 Eylül’de tamamlamayı hedefliyoruz ve çalışmalarımızı planlarımıza uygun bir şekilde başarıyla sürdürüyoruz.” diye konuştu. 

Çalışmalar Planlandığı Gibi Sürüyor

Bolu Dağı Tüneli’nde süren çalışmalar hakkında bilgi veren Uraloğlu, proje kapsamında tünel portalının betonarme temel imalatlarının tamamlandığını ve tünelin 67 metrelik çelik yapı imalatında 32 metre ilerleme sağlandığını belirtti. Ayrıca, toplam 256 metre uzunluğundaki forekazık imalatlarının tamamlandığını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Yine değişimini planladığımız 4 adet viyadük genleşme derzinden 3’ünde kaynak işlerini tamamladık ve betonlarını attık. 4. derzde kaynak çalışmalarına devam ediyoruz. Bu derzler hem yapı hem de trafik güvenliği için çok kıymetliydi. Geçmişte şerit daraltarak yaptığımız onarımlar vardı, onları da ortadan kaldırmış olacağız.” dedi.

Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışmalar 19 Eylül'de Tamamlanacak 2

Ağır Taşıtlara Geçici Sınırlandırma

Bakan Uraloğlu, D-100 yolunda yaşanan yoğunluğun geçici olduğunun altını çizerek, çalışmaları 19 Eylül’de tamamlamayı planladıklarını ve bu tarihten sonra Bolu Dağı geçişinde bu tür trafik kesintilerinin yaşanmayacağını belirtti. Uraloğlu, “Mevcut durumda, Bolu Dağı geçişinde özellikle Pazar günleri meydana gelen yoğunluğun azaltılması amacıyla 18 ve 25 Ağustos Pazar günleri ağır taşıtların D-100 Devlet Yolu’nu ve Anadolu Otoyolu’nu kullanımlarını sınırlandırmıştık. Bu uygulamaya 1 Eylül 2024 Pazar günü yani yarın da devam edeceğiz. Saat 14.00-23.00 saatleri arasında yapacağımız denetimlerle ağır taşıt trafiğinin Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolunu ve otoyolu kullanmalarını sınırlandıracağız. Sınırlandırma işlemi Ankara tarafında şehrin çıkış noktalarından; Karadeniz tarafında ise Karabük Kavşağı’ndan itibaren yapılacak. Bu süreçte ağır taşıt trafiğini Ankara Beypazarı-Nallıhan-Mudurnu- Akyazı güzergahı üzerinden sağlayacağız. Tabi bu yolu, ağır taşıtlar haricindeki tüm araç sürücüleri de alternatif bir güzergâh olarak kullanabilirler. Ankara-İstanbul yönünde Anadolu Otoyolu ve Ankara-Bolu Devlet Yolu’nu tercih eden ağır taşıtlar haricindeki araç sürücüleri ise Bolu Dağı geçişinde D-100 Devlet Yolu’na alternatif olarak; Bolu-Mudurnu-Akyazı aksını tercih edebilirler.” açıklamasını yaptı.

Alternatif Güzergahlar Tavsiye Ediliyor

Bakan Uraloğlu, sürücülere seyahat planlarını yaparken alternatif güzergahları değerlendirmelerini tavsiye ederek, “Elbette can güvenlikleri için çalışma yapılan kesimlerdeki trafik işaret ve işaretçilerine de muhakkak uymalarını bekliyoruz.” dedi. Ayrıca, Bolu Dağı Tüneli’ndeki başarılı çalışmalardan dolayı tüm karayolu çalışanlarına, Bolu Valiliği’ne ve emniyet teşkilatına teşekkür etti.

Bolu Dağı Tüneli’nde Çalışmalar 19 Eylül’de Tamamlanacak
Yorum Yap