1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Boğaziçi Film Festivali 18-25 Ekim’de

Boğaziçi Film Festivali 18-25 Ekim’de

featured
service

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 12. Boğaziçi Film Festivali’nin kısa ve belgesel film programı belli oldu. 18-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, ulusal ve uluslararası kategorilerde toplam 32 kısa ve belgesel film izleyicilerle buluşacak.

Festivalin Ulusal Kısa Film Seçkisi‘nde Ahmed Said Ağaoğlu’nun yönettiği “Cerrahı Ararken”, Ali Emre Ceylan’ın “Dünyada Öyle Şeyler Olmuyor”, Oben Yılmaz’ın “Günaydın Anne” ve daha birçok yerli yapım yer alıyor. Uluslararası Kısa Film Seçkisi‘nde ise Güney Afrika-Amerika ortak yapımı “Bahisçi” (Punter), Fransa-Birleşik Krallık ortak yapımı “Bekçi” (Keep) ve İzlanda yapımı “Müdahale” (Intrusion) gibi dikkat çeken filmler seyirciyle buluşacak.

Boğaziçi Film Festivali 18-25 Ekim'de 1

Belgesel film dalında ise Mahmut Taş’ın “Ada”, Murat Ocak’ın “Başka Bir Roman” ve Kadir Can Arabacı’nın “Buzun Ruhu” gibi yapımlar büyük ödül için yarışacak.

Festivalde belgesel dalda En İyi Film ödülünü kazanan yapım 50 bin TL, Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen film ise 30 bin TL para ödülü alacak. Kısa film dalında da ulusal ve uluslararası kategorilerde En İyi Film seçilen yapımlara 30’ar bin TL ödül verilecek. Ayrıca yönetmen Ahmet Uluçay anısına verilen Büyük Ödül’ün kazananı 50 bin TL ile ödüllendirilecek.

Boğaziçi Film Festivali 18-25 Ekim'de 2

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, Turkcell ve Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğu, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ve Türkmedya’nın ana medya sponsorluğu ile gerçekleştirilecek festival hakkında daha fazla bilgiye www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ve resmî sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Boğaziçi Film Festivali 18-25 Ekim’de
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.