1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bodrum’da Aile Hekimine Saldırı: Dr. Tezvar Yoğun Bakımda

Bodrum’da Aile Hekimine Saldırı: Dr. Tezvar Yoğun Bakımda

featured
service

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Ortakent Mahallesi’ndeki 12 nolu Ortakent Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, bir hasta ve hasta yakınının saldırısına uğradı. Olay, 29 Temmuz günü öğle saatlerinde meydana geldi.

Ateş şikayetiyle merkeze başvuran 40 yaşındaki hasta ve beraberindeki kız kardeşi, muayene sonrası Dr. Tezvar ile tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Dr. Tezvar, darp edildiği iddiasıyla fenalaştı ve kalbi durdu. 63 yaşındaki hekim, 112 acil servis ekibi tarafından özel bir hastaneye sevk edilerek, anjiyo yapıldı ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Olayın ardından saldırganlar gözaltına alındı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Aile Hekimi meslektaşımız Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını şiddetine maruz kalmıştır. Bilinen kardiyak hastalıkları bulunan meslektaşımız olay yerinde fenalaşmış, arrest olmuş ve hastaneye 112 aracılığıyla götürülerek acil anjiyoya alınmak zorunda kalmıştır. Şu an yoğun bakımda olan ve hayati tehlikesi devam eden Dr. Tezvar’a acil şifalar diliyoruz” dedi.

Dr. Nehir, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Bizler hastalarımızın ve ülkemizin sağlığını korumak için büyük bir fedakârlık gösterirken; fedakarlığımızın karşılığı şiddet olmamalıdır. Hekime yönelik şiddet, hiçbir gerekçeyle mazur görülemez. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığı yetersizdir. Önlemlerin ve yaptırımların artırılması gerekmektedir” şeklinde konuştu. Ayrıca, sağlıkta şiddetin sadece hekimlerin ve sağlık çalışanlarının değil, tüm ülkenin sorunu olduğunu belirten Dr. Nehir, Sağlık ve Adalet Bakanlıklarının bir an önce gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Bodrum’da Aile Hekimine Saldırı: Dr. Tezvar Yoğun Bakımda
Yorum Yap