1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bodrum Belediyesi Uluslararası Şehir Panelinde

Bodrum Belediyesi Uluslararası Şehir Panelinde

featured
service

Bodrum Belediyesi, İsveç’in Umea Şehrinde düzenlenen Uluslararası Şehir Paneline katılarak, kentsel dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında önemli deneyimler ve bilgiler edindi.

Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü temsilcileri, Bodrum Belediyesinin TÜBİTAK ve Gazi Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüğü 15 Dakikalık Şehirler Projesi kapsamında, 28-29 Mayıs tarihlerinde İsveç’in Umea şehrinde düzenlenen Şehir Paneline katıldı. Panelde, kentsel iklim nötrlüğüne yönelik dönüşüm sürecinin zorlukları ve stratejileri ele alındı. Bu buluşma, katılımcı şehirler arasında projeler ve yenilikçi çözümler üzerinde aktif değişim ve iş birliği sağlamak amacıyla önemli bir platform oluşturdu.

Panelde, 15 ülkeden gelen 30’un üzerinde şehir temsilcisi, sürdürülebilir kentsel geçişleri engelleyen zorluklarla ilgili deneyimlerini paylaşarak geri bildirimde bulundu. Panel sonrası Umea Belediyesinin kentsel dönüşüm konusundaki örnek uygulamalarından yararlanmak amacıyla saha ziyaretleri gerçekleştirildi. Bu ziyaretlerde, sıfır atık, döngüsel ekonomi, enerji verimliliği ve sürdürülebilir ulaşım konularında uzmanlar eşliğinde derinlemesine bilgiler edinildi.

Bodrum Belediyesi, 15 Dakikalık Şehirler projesi kapsamında Bodrum’da yapılması planlanan bisiklet rotası hakkında uzman görüşlerini alarak rota belirleme çalışmalarına başladı.

Çankaya Belediyesi temsilcilerinin de katıldığı panel, kentsel dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında uluslararası alanda iş birliğini ve deneyim paylaşımını artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bodrum Belediyesi Uluslararası Şehir Panelinde
Yorum Yap