1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bodrum Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi AFAD Eğitimiyle Güçleniyor

Bodrum Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi AFAD Eğitimiyle Güçleniyor

featured
service

Bodrum Belediyesi, olası afet durumlarına karşı vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir adım atarak, gönüllü belediye personellerinden oluşan arama kurtarma ekibini AFAD eğitimine gönderdi. Muğla İl Afet ve Acil Durum Yönetim Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen kapsamlı eğitim programına katılan 34 kişilik ekip, afetlere müdahale yeteneklerini geliştirerek görevine hazır hale geldi.

Bodrum Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde yer alan hafif düzey arama kurtarma ekibi, toplam altı gün süren bu eğitimde, teorik ve uygulamalı derslerle donatıldı. Muğla AFAD İl Müdürlüğünde görevli Muğla STK / Gönüllü İl Koordinatörü Derya Karakoç ile AFAD eğitmenleri Fatih Kutlu ve Necati Zeybekoğlu tarafından verilen eğitimlerde, ekip üyeleri enkaz altında kalan kişileri bulma ve güvenli bir şekilde kurtarma konularında en son teknoloji ve yöntemlerle eğitildi. Ayrıca, yaralılara ilk müdahale ve hayati öneme sahip diğer müdahaleler konusunda pratik eğitimler aldı.

Eğitim programı, afet durumlarında etkili bir koordinasyon ve iletişim sağlamayı hedeflerken, arama kurtarma araç ve gereçlerinin kullanımıyla ilgili detaylı bilgiler de ekip üyelerine aktarıldı. “Depremde Arama ve Kurtarma” başlığı altında verilen teorik eğitimler ve ardından eğitim parkurunda gerçekleştirilen uygulama çalışmaları, ekibin yetkinliğini artırarak, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahale yapabilme kapasitesini güçlendirdi.

Bodrum Belediyesi Afet İşleri Müdürü Kenan Apaydın, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Afet İşleri Müdürlüğü olarak belediye bünyesindeki tamamı gönüllülerden oluşan hafif düzey arama kurtarma ekibimizi oluşturduk. Muğla sınırları içerisinde Arama-Kurtarma kapsamında akredite bir belediye bulunmuyor. Biz de bu konuda öncü belediye olmak istiyoruz. Bundan sonraki süreçte akreditasyon sürecini tamamlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz,” dedi.

Bodrum Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi AFAD Eğitimiyle Güçleniyor
Yorum Yap