1. Haberler
  2. Yaşam
  3. BİM’den Sektörde Bir İlk: Biyobozunur Torbalar Hediye Edilecek

BİM’den Sektörde Bir İlk: Biyobozunur Torbalar Hediye Edilecek

featured
service

BİM, yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla sektörde bir ilki gerçekleştiriyor. Plastik tüketimini azaltmak amacıyla önemli bir farkındalık adımı atan BİM, “Plastiksiz Temmuz” hareketinden ilham alarak mısır nişastasından üretilen biyobozunur torbaları 29 Temmuz Pazartesi günü Türkiye genelindeki 11 binden fazla mağazasında müşterilerine hediye edecek. Şirket, bu adımla plastik kullanımını azaltma konusuna dikkat çekmeyi hedefliyor. Doğa dostu biyobozunur torbalar, bir yıl içerisinde toprakta tamamen çözünerek çevreye zarar vermiyor.

Gezegenimizin sınırlı doğal kaynaklarını korumak ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürülebilirlik çalışmalarını aralıksız sürdüren BİM, sıfır atık hedefleri doğrultusunda öncü adımlar atmaya devam ediyor. Mısır nişastasından üretilen çevre dostu torbalar, geleneksel petrol bazlı plastik poşetlerden farklı olarak topraktaki bakteriler, mikroorganizmalar, nem, ısı ve ışık etkisi ile biyolojik olarak parçalanabiliyor. Kullanım ömrünün sonunda tüm organik bileşenlerinin karbondioksit ve suya dönüşmesiyle ayrışan bu torbalar, %100 biyobozunur özellikleri sayesinde bir yıl içerisinde hiçbir kalıntı bırakmadan toprağa dönüşüyor.

Son beş yılda çeşitli verimlilik projeleri sayesinde ürün ambalajlarında plastik ve karton hammadde kullanımında ciddi bir azaltım sağlayan BİM, 2025 yılına kadar 820 ton kağıt ve 750 ton plastik hammadde kullanımını azaltmayı hedefliyor.

BİM'den Sektörde Bir İlk: Biyobozunur Torbalar Hediye Edilecek 1

“Öncü uygulamaları hayata geçiriyoruz.”

BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu, yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamanın BİM’in kuruluşundan bu yana öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Dortluoğlu, “BİM olarak plastik kullanımının azaltımı, atık yönetimi, geri dönüşüme ve döngüsel ekonomiye katkı alanlarında öncü uygulamaları hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda tek kullanımlık plastik tüketiminin azaltılması yönünde önemli bir farkındalık adımı atıyoruz ve toprakta çözünen, tamamen biyo bileşenlerden oluşan nişasta bazlı torbaları mağazalarımızda müşterilerimize hediye ediyoruz. Hep birlikte harekete geçtiğimizde ortaya çıkaracağımız etkinin dünyanın geleceğine ve plastik kirliliğine yönelik çözüme katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Ambalaj ve atık yönetimini sürdürülebilirlik öncelikleri arasında tutan BİM, geçtiğimiz yıl ambalajlamada kaynak verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir hammadde alternatiflerini yaygınlaştırmak için yürüttüğü çalışmalarla 450 ton plastik ve 759 ton kağıt tüketiminin önüne geçti. Şirket, sürdürülebilirlik alanında sera gazı yoğunluğunu 2026 yılı itibarıyla yüzde 20 azaltma taahhüdünde bulunurken, 2025 yılına kadar enerji ihtiyacının %25’ini doğal kaynaklardan sağlamak üzere hayata geçirdiği Güneş Enerjisi Santrali projeleriyle de sektöründe öncülüğünü koruyor.

BİM’den Sektörde Bir İlk: Biyobozunur Torbalar Hediye Edilecek
Yorum Yap