1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Biden: “Rusya, Ukrayna’da Asla Başarılı Olamayacak”

Biden: “Rusya, Ukrayna’da Asla Başarılı Olamayacak”

featured
service

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’daki enerji altyapısına yönelik hava saldırısını sert bir dille kınadı. Biden, “Rusya, Ukrayna’da asla başarılı olamayacak ve Ukrayna halkı asla yıldırılamayacak” ifadeleriyle ABD’nin Ukrayna’ya olan desteğini yineledi.

Biden, yaptığı açıklamada, Rusya’nın bugün Ukrayna’daki şehirler ve enerji altyapısına yönelik dalgalar halinde fırlattığı füzeler ve droneların masum sivillerin ölümüne yol açtığını belirtti. Ukrayna makamlarına göre, bu saldırılarda yirmiden fazla kritik enerji altyapısı hedef alındı. Biden, saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını ifade ederek, Rusya’nın Ukrayna halkını karanlığa gömme çabalarının başarısız olacağını söyledi.

Biden açıklamasında, ABD’nin Ukrayna’ya destek amacıyla 50’den fazla ülkenin yer aldığı bir koalisyona liderlik etmeye devam ettiğini belirtti. Bu koalisyonun Ukrayna’ya kritik askeri teçhizat sağladığını, özellikle hava savunma sistemleri ve önleyiciler konusunda yardım ettiğini vurguladı. NATO zirvesinde yaptığı açıklamayı hatırlatan Biden, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna’ya beş stratejik hava savunma sistemi daha sağladığını ve ABD’nin savunma ihracatlarında önceliği Ukrayna’ya verdiğini ifade etti. Ayrıca, ABD’nin Ukrayna’nın enerji altyapısını onarması ve güçlendirmesi için gerekli ekipmanları da temin ettiğini belirtti.

Biden’ın açıklamasının tam metni şu şekilde:

“Bugün, Rusya Ukrayna’nın şehirleri ve enerji altyapısına yönelik dalgalar halinde füzeler ve dronelarla saldırılar düzenledi. Ukrayna makamlarına göre, bu skandal saldırı, Ukraynalı sivillerin ölümüne ve yirmiden fazla kritik enerji altyapısının hedef alınmasına yol açtı. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşını ve Ukrayna halkını karanlığa gömme çabalarını en güçlü şekilde kınıyorum. Açık olalım: Rusya Ukrayna’da asla başarılı olamayacak ve Ukrayna halkı asla yıldırılamayacak.

ABD, Ukrayna’ya destek amacıyla 50’den fazla ülkeden oluşan bir koalisyona liderlik etmeye devam edecek. Bu koalisyon, Ukrayna’ya kritik askeri teçhizat sağlıyor, özellikle hava savunma sistemleri ve önleyiciler konusunda. Temmuz ayında NATO zirvesinde açıkladığım gibi, ABD ve müttefikleri, Ukrayna’ya beş stratejik hava savunma sistemi daha sağladı ve ABD’nin savunma ihracatlarında önceliği Ukrayna’ya veriyorum. Ayrıca, ABD Ukrayna’nın enerji altyapısını onarması ve güçlendirmesi için gerekli ekipmanları sağlıyor.

23 Ağustos’ta Başkan Zelenskiy’e söylediğim gibi, ABD’nin Ukrayna’ya desteği inatla devam edecek. Şubat 2022’den bu yana Ukrayna halkı, Rusya’nın işgaline karşı cesurca direniyor ve savaşın ilk günlerinde Rus güçlerinin ele geçirdiği toprakların yarısından fazlasını geri aldı. Ukrayna, özgür, egemen ve bağımsız bir ulus olarak kalmaya devam ediyor ve Ukrayna kuvvetleri her gün vatanlarını ve özgürlüklerini savunmak için savaşıyor. ABD, Ukrayna halkının yanında olmaya devam edecek ve bu mücadelede zafer elde edilene kadar desteğimiz sürecek.”

Biden: “Rusya, Ukrayna’da Asla Başarılı Olamayacak”
Yorum Yap