1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Biden Adaylıktan Çekildiğini Açıkladı

Biden Adaylıktan Çekildiğini Açıkladı

featured
service

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklama ile 2024 Başkanlık Seçimleri’nde aday olmayacağını duyurdu. Biden, Amerikan halkına hitaben yazdığı mektupta kararının arkasındaki nedenleri detaylı bir şekilde anlattı.

Biden, göreve başladığından bu yana Amerika’nın önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. “Bugün Amerika, dünyanın en güçlü ekonomisine sahip. Ülkemizi yeniden inşa etmek, yaşlılar için reçeteli ilaç maliyetlerini düşürmek ve uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini genişletmek için tarihi yatırımlar yaptık” ifadeleriyle ekonomik ve sağlık alanındaki çalışmalarından bahsetti.

Biden ayrıca, ülkenin tarihinde ilk kez bir Afrikalı Amerikalı kadını Yüksek Mahkeme’ye atadığını ve 30 yılın ardından ilk kez silah güvenliği yasasını geçirdiklerini belirtti. Çevre konusunda da önemli adımlar attıklarını ifade eden Biden, “Dünyanın en önemli iklim yasasını geçirdik. Amerika, bugün liderlik etmeye her zamankinden daha hazır durumda” dedi.

“Size hizmet etmek benim hayatımın en büyük onuruydu”

Biden, yeniden aday olmama kararının arkasında yatan nedenleri de açıkladı. “Size hizmet etmek benim hayatımın en büyük onuruydu. Ve yeniden aday olma niyetim vardı. Ancak, partim ve ülkem için en iyisinin bu dönemin sonuna kadar Başkanlık görevimi yerine getirmeye odaklanmak olduğuna inanıyorum” dedi. Biden, bu hafta içinde daha detaylı bir açıklama yapacağını da sözlerine ekledi.

Biden, “Bugün her zaman inandığım şeyi bir kez daha söylemek istiyorum: Amerika’nın yapamayacağı hiçbir şey yok – birlikte yaptığımızda. Sadece Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor” sözleriyle mektubunu sonlandırdı.

Aşağıda Başkan Biden’ın tam açıklamasını bulabilirsiniz:


“Sevgili Amerikalılar,

Geçtiğimiz üç buçuk yıl içinde, bir millet olarak büyük ilerlemeler kaydettik.

Bugün, Amerika dünyanın en güçlü ekonomisine sahip. Ülkemizi yeniden inşa etmek, yaşlılar için reçeteli ilaç maliyetlerini düşürmek ve uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini genişletmek için tarihi yatırımlar yaptık. Rekor sayıda Amerikalıya kritik ihtiyaç duyulan bakımı sağladık. 30 yıl sonra ilk kez silah güvenliği yasasını geçirdik. Ülke tarihinde ilk kez bir Afrikalı Amerikalı kadını Yüksek Mahkeme’ye atadık. Ve dünyanın en önemli iklim yasasını geçirdik. Amerika, bugün liderlik etmeye her zamankinden daha hazır durumda.

Bunların hiçbirini siz, Amerikan halkı olmadan yapamazdım. Birlikte, bir yüzyılda bir görülen bir pandemiyi ve Büyük Buhran’dan bu yana en kötü ekonomik krizi atlattık. Demokrasimizi koruduk ve koruduk. Ve dünyadaki ittifaklarımızı yeniledik ve güçlendirdik.

Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Ve yeniden aday olma niyetim vardı. Ancak, partim ve ülkem için en iyisinin bu dönemin sonuna kadar Başkanlık görevimi yerine getirmeye odaklanmak olduğuna inanıyorum.

Bu hafta içinde ulusa kararım hakkında daha detaylı bilgi vereceğim.

Şimdilik, yeniden seçilmem için çok çalışan herkese en derin şükranlarımı sunmak istiyorum. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e bu çalışmalarda olağanüstü bir ortak olduğu için teşekkür ederim. Ve bana olan güveniniz için Amerikan halkına yürekten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Bugün her zaman inandığım şeyi bir kez daha söylemek istiyorum: Amerika’nın yapamayacağı hiçbir şey yok – birlikte yaptığımızda. Sadece Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor.”

Biden Adaylıktan Çekildiğini Açıkladı
Yorum Yap