1. Haberler
  2. istanbul
  3. Beyoğlu’nda Çocuklar Dünya Çevre Günü’nde Fidan Dikti

Beyoğlu’nda Çocuklar Dünya Çevre Günü’nde Fidan Dikti

featured
service

Beyoğlu Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nü özel bir etkinlikle kutladı. Baruthane Ekolojik Mahalle Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte ilkokul öğrencileriyle bir araya gelindi ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe yaklaşık 120 öğrenci katıldı. Programın başında öğrencilere, Dünya Çevre Günü’nün önemi hakkında bilgi verildi. Ardından öğrenciler, bahçede hazırlanan alana fidan ve ağaçları dikip çevrelerine katkıda bulundular.

Etkinliğe katılan Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yamak, çocuklara çevre duyarlılığı kazandırmak amacıyla bu tür etkinliklerin düzenlendiğini belirtti. Yamak, “Bu etkinliklerin amacı, çocuklara çevre duyarlılığı kazandırmak. Zamanla bu çocukların çevre konusundaki bilinçlerinin artacağına inanıyoruz ve bu da güzel bir geri dönüş olacak” dedi.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Canan Özgür ise programın çocukların toprağa dokunmasını sağlamak ve çevre bilincini aşılamak için düzenlendiğini vurguladı. Özgür, “Çocuklarımızın toprağa dokunabilmesini istiyoruz, hissedebilmelerini istiyoruz ki ona sahip çıkabilsinler. Bu etkinlikle onlara toprağın önemini ve çevre koruma bilincini aşılamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Beyoğlu’nda Çocuklar Dünya Çevre Günü’nde Fidan Dikti
Yorum Yap