1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bergama Vapuru ile Körfez Turları 16 Temmuz’da Başlıyor

Bergama Vapuru ile Körfez Turları 16 Temmuz’da Başlıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin simgelerinden biri olan tarihi Bergama Vapuru ile düzenlediği Körfez turları, 16 Temmuz’da yeniden başlıyor. İZDENİZ ve İzDoğa iş birliğiyle gerçekleştirilen turlar, İzmir Körfezi’ni profesyonel rehberler eşliğinde keşfetme fırsatı sunuyor.

Bergama Vapuru ile Körfez Turu, 16 Temmuz ve 27 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. 19.00 ile 21.00 saatleri arasında yapılacak turlara katılan yurttaşlar, İzmir’in eşsiz gün batımına tanık olurken, kentin 8 bin 500 yıllık tarihini keşfetme imkanı bulacaklar.

Bergama Vapuru ile Körfez Turları 16 Temmuz’da Başlıyor 1

Körfezin 11 Noktası Denizden Görülecek

Konak İskelesi’nden hareket eden vapur turu, Pasaport, Alsancak, Liman, Bayraklı, Alaybey, Karşıyaka, Bostanlı, Üçkuyular, Göztepe ve Karataş’ı denizden görme imkânı sunacak. Tur sonunda ziyaretçiler yine Konak İskelesi’ne bırakılacak.

Tur sırasında Kemeraltı, Konak Atatürk Meydanı, Saat Kulesi, Vilayet Konağı, Kordon, Eski ve Yeni Liman, Yeşilova Höyüğü, Tepekule, Tersane ve dünyanın önemli sulak alanlarından Gediz Deltası gibi birçok alan tanıtılacak. Ayrıca, Körfez’de yaşayan kuşlar, balıklar ve memeliler hakkında da bilgiler verilecek. İlk tur 16 Temmuz’da gerçekleşirken, bir sonraki tur 27 Temmuz’da yapılacak. Turlar yaz boyunca devam edecek.

Bergama Vapuru ile Körfez Turları 16 Temmuz’da Başlıyor 2

Bergama Vapuru Bileti Nasıl Alınır?

İzmir’in tarihini farklı bir bakış açısıyla sunan ve Körfez’in canlı türlerinin gözlemlenebildiği tura bilet almak için izdogaturizm.com ziyaret edilebilir. Ayrıca 531 932 09 93 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir.

Bergama Vapuru ile Körfez Turları 16 Temmuz’da Başlıyor
Yorum Yap