1. Haberler
  2. Akyurt
  3. BELEDİYE MECLİSİ KANUN DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLİRMİ.?

BELEDİYE MECLİSİ KANUN DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLİRMİ.?

featured
service
5393 sayılı Belediye Kanununun, 14. maddesinin a) bendinde Belediyenin görev sorumlulukları arasında Belediyelerin Sosyal Hizmet ve Yardım yapar veya yaptırır. yardımların nasıl ve nerelere yapılacağı Belediyenin görev ve sorumlulukları kapsamında aşağıda belirtilen şekilde yasa ile belli iken;MADDE 14.- Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla; Bu ne ne demek; İlçe sınırlarını geçemez demek.
  1. a) İmar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; coğrafî ve kent bilgi sistemleri; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, nikâh, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır. Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 50.000’i geçen belediyeler, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açar.
  2. Daha önce  AKYURT BELEDİYESİ’NDEN YARDIM ,başlıklı haberimizde belirtmiştik.
  3. 12 Aralık 2012 Çarşamba 14:02Akyurt Belediyesi Kırşehir İli Akçakent İlçesi Mahsenli Belediye Başkanlığı ve Ankara İli Güdül Belediye Başkanlıklarının yazılı yardım taleblerini geri çevirmedi.Şimdi de:Karar Tarihi : 07.05.2013Karar No : 50Karar Konusu : Hilal Belediyesine yardım yapılması.MECLİSİ TEŞKİL EDENLERBAŞKAN :Gültekin AYANTAŞÜYELER: İlhan ŞENER(İzinli), Hüseyin ALPASLAN, Musa ÇAKMAK, Halil UYANIK, Ertekin ŞAN, Oktay BAĞCI, Yünüs GÖRGÜLÜ, Semra ULUTAŞ, Murat UĞUR, Erdoğan KARAKAŞ, Mustafa YAZICI, Özcan REFAH, Nuh ÖZTEPE, Yaşar BAYRAK, Adnan YALÇINKAYA Çevre-Tarım-Sağlık-Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonunun 09.04.2013 tarih ve 06 nolu raporu Belediye Meclisinin 07/05/2013 tarihli toplantısında okundu. Şırnak İli Uludere İlçesi Hilal Belediye Başkanlığı’nın 08.03.2013 tarih ve 2013/036 sayılı Belediyemize vermiş olduğu dilekçe ile; “Beldemiz 1973 tarihinde Belediye olmayı hak kazanmıştır. Belediye olduktan sonra yörede terör örgütünün baskı, zorlama, yakma ve yıkma eylemlerine maruz kalmıştır. Belediyemiz 1993 tarihinde göç olmaya zorlamış ve başka bir mevkiye göç etmiştir. Yeni kurulan Beldede nüfusumuz ikibinbeşyüz (2500) ve hane sayımız beşyüz (500) olmuştur. Göç etmekle beraber Belediyemize ait bütün araç ve gereçler yakılmıştır. Pkk terör örgütünün baskıları sonucu Belde halkı bağ, bahçe, otlak, mera ve yaylalarından olmuş hayvancılık bitmiş duruma gelmiştir. Bölgede arazinin fazla engebeli oluşundan dolayı da tarım sağlıklı ve verimli bir şekilde yapılamamaktadır. Hal böyle olunca halk işsizliğin fazla olmasından dolayı maddi sıkıntılar çekmektedir.Belediyenizce mağdur ve maddi durumu iyi olmayan Belde halkına erzak yapılması için, Belde ve Yöre şartları göz önünde bulundurularak gereken yardımın yapılması” talebinde bulunmaktadırlar.5393 sayılı Belediye Kanununun, 14. maddesinin a) bendinde Belediyenin görev ve sorumlulukları arasında Belediyelerin Sosyal Hizmet ve Yardım yapar veya yaptırır denilmekte olduğundan, Belediyemiz bütçe imkanları doğrultusunda Şırnak İli Uludere İlçesi Hilal Belediye Başkanlığı’nın ihtiyacı olan gıda malzemelerinin karşılanması komisyonca uygun bulunmuş olup, Komisyon raporu üzerinde söz alan Meclis Başkanı Gültekin AYANTAŞ’ın Hilal Belediyesine yapılacak olan yardım miktarının belirlenmesi için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesinin uygun olacağının komisyon raporuna ilave edilmesini teklif etmesi üzerine gelen Çevre-Tarım-Sağlık-Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu raporuna ilave edilerek bu şekliyle kabulü için yapılan açık oylama sonucunda Meclis Üyelerinden Özcan REFAH (MHP), Yaşar BAYRAK(MHP) ve Adnan YALÇINKAYA’ (MHP) nın red oyuna karşılık, oy çokluğu ile kabulüne ve gereği için Mali Hizmetler Müdürlüğü’netevdiine yapılan açık oylama sonucunda;Oy çokluğu ile karar verildi. 07.05.2013www.akyurt.bel.tr.650
 
BELEDİYE MECLİSİ KANUN DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLİRMİ.?
Yorum Yap