1. Haberler
  2. Spor
  3. Bayern’de Yeni Dönem: Goretzka Gidiyor mu?

Bayern’de Yeni Dönem: Goretzka Gidiyor mu?

featured
service

Bayern Münih’in orta sahasında sıcak gelişmeler yaşanıyor. FC Fulham’dan transfer edilen Joao Palhinha’nın takıma katılmasıyla birlikte, Leon Goretzka’nın Bayern’deki geleceği belirsizliğe sürüklendi. Alman basınından BR24Sport’un haberine göre, Bayern yönetimi Goretzka’ya artık kendisiyle plan yapmadığını iletti ve yeni bir kulüp bulmasını tavsiye etti.

Joao Palhinha’nın Transferi ile Rekabet Arttı

Joao Palhinha, Bayern Münih’in teknik direktörü Thomas Tuchel’in uzun zamandır arzuladığı “Holding Six” rolünü üstlenecek. Portekizli oyuncunun takıma katılmasıyla birlikte, Bayern’in orta sahasındaki rekabet daha da kızıştı. Palhinha’nın yanı sıra, Konrad Laimer ve Aleksandar Pavlovic de ilk 11’de şans bulma ihtimali yüksek olan isimler arasında. Bu durum, son zamanlarda formunu bulmakta zorlanan ve hafif bir sakatlık yaşayan Leon Goretzka’nın işini daha da zorlaştırıyor.

Bayern Goretzka ile Yollarını Ayırabilir

BR24Sport’un haberine göre, Bayern yönetimi Goretzka’ya takımdaki geleceği konusunda açık bir mesaj verdi: Artık kendisiyle devam etme niyetinde değiller. Goretzka’nın Bayern ile 2026’ya kadar süren iyi bir kontratı bulunsa da, bu durumun onu takımda tutmaya yetip yetmeyeceği belirsizliğini koruyor. Sportif direktör Christoph Freund, Goretzka’nın sakatlığı hakkında yaptığı açıklamada, “Ciddi bir durum değil ama yüzde yüz hazır değildi” diyerek oyuncunun durumuna açıklık getirdi. Bununla birlikte, Goretzka’nın profesyonelliğini öven Freund, “Leon, antrenmanlarda çok çalışıyor ve yerini kazanmak için mücadele edecek” ifadelerini kullandı.

Palhinha İlk Maçında Etkili Oldu

Bayern’in yeni transferi Palhinha, WSG Tirol karşısında ilk 11’de başladığı maçta ilk golünü atarak kendini gösterdi. Bayern’in sportif direktörü Christoph Freund, “Palhinha çok iyi bir başlangıç yaptı. Onu kadromuza kattığımız için çok mutluyuz” diyerek Portekizli oyuncunun performansından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bayern’de Yeni Dönem: Goretzka Gidiyor mu?
Yorum Yap