1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Batı Ege GYO, Halka Arz İçin Yeşil Işık Aldı. İşte Hisse Fiyatı

Batı Ege GYO, Halka Arz İçin Yeşil Işık Aldı. İşte Hisse Fiyatı

featured
service

Batı Ege GYO’nun halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Talep toplama tarihleri 30 Kasım – 1 Aralık 2023 olarak belirlendi ve hisse fiyatı 3 TL olarak açıklandı. Halka arz, tamamı sabit fiyatla talep toplama şeklinde gerçekleştirilecek. Şirketin 525 milyon Türk lirası olan sermayesi, 815 milyon Türk lirasına yükseltilecek. Toplamda 290 milyon TL’lik bedelli sermaye artırımı ile gerçekleştirilecek olan halka arzın %35.58’i halka arz edilecek.

Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. konsorsiyum lideri olarak görev alacak ve dağıtımın %70’i Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar, %20’si Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar, %10’u Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar olarak planlandı. Ancak, nihai oranlar talep toplama süreci sonunda kesinleşecek.

Sermaye artışından elde edilecek gelir, Batı Ege GYO’nun portföyündeki önemli projelerin inşaatı ve işletme faaliyetleri için kullanılacak. Halka arzın amacı, şirketin öz sermayesini güçlendirmek, karlılığını artırmak ve kar dağıtım politikası çerçevesinde yatırımcılarıyla karını paylaşmak olarak belirtiliyor.

Batı Ege GYO’nun toplam değeri 3.152.108.929 TL ve portföyünde Aqua City konut projesi (1.196 bağımsız bölüm), 37.219 m2’lik kullanım alanına sahip Aquamall AVM (68 bağımsız bölüm), 8.194 m2’lik ticari alanı kapsayan Uluslararası Gross Market, ve 119 bin m2’lik 5 adet arsa bulunmaktadır.

Batı Ege GYO, Halka Arz İçin Yeşil Işık Aldı. İşte Hisse Fiyatı
Yorum Yap