1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Başkan Yavaş’tan Genelge: Çalışma Saatleri Yeniden Düzenlenecek

Başkan Yavaş’tan Genelge: Çalışma Saatleri Yeniden Düzenlenecek

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte etkisini gösteren aşırı sıcak havalar nedeniyle personelin çalışma koşullarına yönelik tedbirler aldı.

Aşırı sıcak ortamlarda çalışan personelin zorunlu ve acil durumlar hariç daha serin saatlerde çalışmasına imkân verilecek ve hamile ya da emziren kadın çalışanlar ile kronik hastalığı bulunan personelin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla çalıştırılmamasına özen gösterilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi; küresel iklim değişikliğine bağlı olarak sıcak havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sıcaklıkların artarak devam edeceğini öngörmesinin ardından personeli için harekete geçti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla yayınlanan genelge doğrultusunda; özellikle yoğun fiziksel aktivite gerektiren işlerde ve açık alanlarda faaliyet gösteren personelin çalışma şartları iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yeniden düzenlenecek.

Hamile, Engelli ve Kronik Hastalığı Bulunan Personel Çalıştırılmayacak

Yayınlanan genelgede; yaz mevsiminin gelmesi ve artan hava sıcaklıklarının personelin sağlığını olumsuz etkilememesi için uyarıda bulunulurken, sıcak havaların çalışma performansını düşürebileceği ve dikkat dağınıklığı, halsizlik, baş ağrısı gibi semptomlara neden olarak, iş kazalarının oluşma riskini artıracağından personelin aşırı sıcaklardan kaynaklı hastalıklara maruz kalmaması açısından tedbir alınması gerektiği bildirildi.

Genelge doğrultusunda; aşırı sıcak ortamlarda çalışan personelin zorunlu ve acil durumlar hariç daha serin saatlerde çalışmasına imkân verilecek ve düzenli aralıklarla dinlenme, serinleme fırsatı sağlanacak. Sıcak havanın etkisinin fazla olduğu saatlerde; hamile ve emziren kadın çalışanlar ve kronik hastalığı bulunan personelin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla çalıştırılmamasına özen gösterilecek. Ayrıca; çalışanlar sık sık su içmeye teşvik edilecek ve kapalı ortamda çalışan personelin klimadan kaynaklı rahatsızlık yaşamaması için çeşitli önlemler alınacak.

Başkan Yavaş’tan Genelge: Çalışma Saatleri Yeniden Düzenlenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.