1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başkan Tugay’dan Yamanlar Yangını Değerlendirmesi: “Yerleşim Yerleri İçin Tehlike Azaldı”

Başkan Tugay’dan Yamanlar Yangını Değerlendirmesi: “Yerleşim Yerleri İçin Tehlike Azaldı”

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda çıkan orman yangını hakkında yaptığı durum değerlendirmesinde, yangının şiddetli rüzgarla geniş bir alana yayıldığını ve ekiplerin müdahalesinin aralıksız sürdüğünü belirtti. Başkan Tugay, rüzgarın tepeye doğru dönmesiyle yerleşim yerlerindeki tehdidin azaldığını ifade ederek, evlerini tahliye eden vatandaşların mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

Başkan Tugay, yangının dün gece Yamanlar Dağı Kartepe mevkiinde başladığını ve sabah saatlerinde rüzgarın etkisiyle Bayraklı’nın bazı mahallelerine çok yaklaştığını belirtti. Tugay, “Yangın bazı evlere maalesef etki etti. Çok geniş bir alanda, yay şeklinde birçok noktada yangın var. Rüzgarın şiddeti nedeniyle yangın hızlıca yayılıyor ve müdahaleyi zorlaştırıyor. Valilik yetkilileri, rüzgar nedeniyle havadan müdahalelerin yeterli yapılamadığını belirtti” dedi.

Başkan Tugay, yangının Karşıyaka’daki küçük sanayi sitesinde ve Bayraklı’nın Körfez ve Doğançay Mahallelerinde yoğunlaştığını belirterek, “Çiğli’ye kadar uzanan yangın ne yazık ki geniş bir alanda devam ediyor. Ancak son duruma göre, yerleşim yerleri için ilerleyen bir tehlike yok gibi görünüyor. Şu ana kadar yaralı ya da can kaybı bilgisi almadık, fakat bazı evler ve iş yerleri yangından etkilendi. İlçe belediyemizin su tankeri de yangında hasar gördü” ifadelerini kullandı.

“Evleri zarar görenlere destek olacağız”

Aynı gece Kemalpaşa ve Çeşme’de de yangınların çıktığını ve Salihli’deki yangına da müdahale edildiğini aktaran Tugay, “Tüm birimlerimizle sahadayız. Tehlikeli bölgeler boşaltıldı. Can kaybı yaşanmaması en büyük temennimiz. Ancak, yanan ormanlar ve maddi hasar hepimizi derinden üzüyor. Rüzgar çalışmalarımızı zorlaştırıyor, ancak yangını kontrol altına almak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çevre illerden de yardım gelecek. Evleri zarar görenler için barınma ve yiyecek desteğinin ardından evlerinin onarımı için de destek vereceğiz.  Yurttaşlarımıza kalacak yer ayarladık, onları açıkta bırakmayacağız” diye konuştu.

Yangında son durum

İzmir İtfaiyesi, 730 personel, 100’e yakın araç ve belediyenin diğer birimleri ile birlikte yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Onur Mahallesi’nin bir kısmı boşaltıldı. Sancaklı Köyü ve Doğançay’da çok sayıda ev hasar gördü. Karşıyaka Seyir Tepesi’nin alt tarafında yer alan Karşıyaka Belediyesi’nin şantiyesi ile özel bir işletmeye bağlı ayrıştırma tesisine yangın ulaştı. Birçok işyeri yanarken, yoğun kara dumanlar, gökyüzünü kapladı. Sanayi sitesinin bir bölümü boşaltıldı. Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ekipleri Karşıyaka ve Bayraklı belediyelerinin barınaklarındaki sokak hayvanlarının tahliyesini yaptı. 

Başkan Tugay’dan Yamanlar Yangını Değerlendirmesi: “Yerleşim Yerleri İçin Tehlike Azaldı”
Yorum Yap