1. Haberler
  2. İzmir
  3. Başkan Tugay’dan Aliağa Limanlar Bölgesine Ulaşım Planı Müjdesi

Başkan Tugay’dan Aliağa Limanlar Bölgesine Ulaşım Planı Müjdesi

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Aliağa’da sanayiciler ve nakliyecilerin yaşadığı ulaşım ve altyapı sorunlarına kalıcı çözümler üretmek amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Aliağa’nın limanlar bölgesinin İzmir için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Tugay, “Buradaki gelişimi destekliyoruz. Bölgenin ulaşım, altyapı gibi sorunlarının giderilmesi için kararlı adımlar atmak istiyoruz. Bölge için bütüncül ulaşım planı yapacağız” dedi.

“Üzerimize Düşeni Yapmak İstiyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan ve 2021 yılının sonuna doğru İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ancak mülkiyet sorunları nedeniyle düzenlenemeyen 5 kilometrelik sanayi yoluna (Adalı Sokak) yönelik talepleri dinledi. Nakliyecilerin Aliağa Limanı’na ulaşımını sağlayan yol için kalıcı çözüm üretmek istediklerini belirten Başkan Tugay, “Buradaki gelişimi destekliyoruz. Bölgenin ulaşım, altyapı gibi sorunlarının giderilmesi için kararlı adımlar atmak istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz” dedi.

“Güzel Bir Ulaşım Planlaması Yapalım”

Başkan Tugay, bu bölgede ulaşım ile ilgili kapsamlı bir planlama yapılmasının gerekliliğine değinerek, “Tüm paydaşların beklentisini, isteğini dinleyerek 20-30 yıl sorunsuz ilerleyecek bir ulaşım planlamasını en kısa sürede yapalım. Bunu yaparken de bazı alanlara erken müdahale edilmesi gerekiyor. Bu plana uygun olarak da ana yol ve tali yolu kavşaklarla birlikte yapacağız” diye konuştu.

“Bölge Bazında Plan Hazırlanmalı”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’nın limanlar bölgesinin Türkiye için önemli bir yer olduğunu belirtti. Limanlar bölgesinin 2023 yılında yaklaşık 40 milyar dolar işlem hacmine ulaştığını vurgulayan Serkan Acar, “Burada uzun yıllar süren sorunlar var. En önemlisi de limanlara ulaşım sorunu. Bu bölge 1964 yılında ağır sanayi bölgesi ilan edildi. Ağır sanayi bölgesi ilan edildikten sonra yatırımcılar, buraya gelip yatırım yapıyor. Ancak o dönemden beri eksik olan bir şey var o da bir imar planı. Sanayi bölgesi ilan edilmiş, herkese bölgesi gösterilmiş. Herkes mevcut alanlarına fabrika yapmış ama ne bir ulaşım ne bir imar planı yapılmış. Bölgede bütüncül bir master planına ihtiyaç var. Yolların yerlerinin, güzergahı ve yönü net olarak belirlenmeli. Bölge bazında bir master planın hazırlanması gerekiyor” dedi.

Başkan Tugay’dan Aliağa Limanlar Bölgesine Ulaşım Planı Müjdesi
Yorum Yap