1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Başkan Tugay, Kınık’ta Çiftçilerle Buluştu

Başkan Tugay, Kınık’ta Çiftçilerle Buluştu

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur ve çiftçilerle bir araya geldi. Başkan Tugay, Kınık ilçesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla buluşarak, “Belediye olarak biraz daha fazla inisiyatif almak, tarıma biraz daha fazla destek olmak istiyoruz. Doğru şekilde tarım yapılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Toplantıya İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar ile ilçe belediyesi yetkilileri ve çiftçiler katıldı. Tarımın ciddi bir iş alanı olduğunu belirten Tugay, “İnsanlarımızın iş ve gelir sahibi oldukları bir alan. Ancak bu sektörde çalışmalar zorlu şartlarda yapılıyor. Hükümetimiz de bu konuda biraz zayıf kalıyor. Belediye olarak biraz daha fazla inisiyatif almak, tarıma biraz daha fazla destek olmak istiyoruz. Doğru şekilde tarım yapılması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay, Kınık'ta Çiftçilerle Buluştu 1

“Kalıcı Çözümler İçin Çabalıyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişte tarımı desteklemek için birçok çalışma yaptığını hatırlatan Başkan Tugay, bu çalışmaları daha da ileri taşımayı amaçladıklarını belirtti. Bölge halkı ile iletişim kanallarını açık tutarak, sağlıklı bir şekilde ilerlemek istediklerini söyleyen Tugay, “Bölgenin yaşadığı sorunları biliyoruz. Elimizdeki kaynakları en doğru şekilde kullanmak ve en iyi sonucu elde etmek istiyoruz. Hızlı şekilde sorunları gidermek ve sizlere destek olmak istiyoruz. Kalıcı çözümler için çabalıyoruz” diye konuştu.

“Dijital Bir Sistem Kuralım”

Kırsal kesimde çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için havza bazlı veri tabanı oluşturulması önerisinde bulunan Başkan Tugay, “Nasıl tarım yapılıyor, hangi tür çalışmalar yürütülüyor, bunlar için yeni bir dijital sistem kuralım, veri tabanı oluşturalım. Sadece hayvancılıkla ilgili değil, tarım alanında da envanter çalışması yapalım. İnsan kaynağımız var. Bunu çözmemiz gerekiyor. Bazen çok zaman, emek ve para harcanıyor ama istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz. Bu da emeklerimizin, kaynaklarımızın israfı anlamına geliyor. Böyle güzel bir şehirde çok şey yapabilecek durumdayız. Önerileriniz her zaman değerli. Yine üreticinin, çiftçinin bize kolaylıkla ulaşması adına danışma hattı kuralım” dedi.

“Güzel Çalışmalar Yapacağız”

Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, toplantı için teşekkür ederek, ilçede özellikle tarım ve hayvancılık konusunda yapılması gereken çalışmalar olduğunu belirtti. Bodur, “Yapılması gerekenleri belirleyelim. Nasıl yol alacağımıza bakalım. Güzel çalışmalar yapacağız. Topraklar için doğru ürün desenini planlayalım. İkinci bir ürünü desteklememiz lazım. Bunları yaparken de iyi araştırma yapmalıyız. Aldığımız ürünleri nasıl değerlendirebiliriz? Bu konularda sağlıklı çalışmalar yapmak zorundayız” dedi.

“Verimli Tarım Alanlarına Sahip”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar, bölgenin güçlü ve zayıf yanlarını anlattı. Bakırçay Havzası’nda tarımın ciddi şekilde yapıldığını, özellikle küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğunu belirten Çavdar, “Bölgede 54 kooperatif var. Burada hayvancılık ön planda. Verimli tarım alanlarına sahip. Küçükbaş hayvancılığın ve genç nüfusun fazlalığı büyük bir fırsat. Ancak göç nedeniyle genç nüfusta azalma söz konusu. Kooperatifleşmenin güçlendirilmesine dönük çalışmalar var ve sürüyor” diye konuştu.

Toplantının ardından Başkan Tugay, Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur ile birlikte Örtülü Köyü’ne geçerek bölge sakinlerinin verdiği geleneksel köy hayrına katıldı. Tugay, burada köylülerle bir araya gelip kazanların başına geçerek yemek dağıttı ve yurttaşlarla birlikte yemek yedi.

Başkan Tugay, Kınık’ta Çiftçilerle Buluştu
Yorum Yap