1. Haberler
  2. Yerel
  3. Başkan Mandalinci: “Yerinde Tespit Edip Hızlı Çözümler Üretiyoruz”

Başkan Mandalinci: “Yerinde Tespit Edip Hızlı Çözümler Üretiyoruz”

featured
service

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Mutlu Bir Bodrum İçin Çalışıyoruz” sloganıyla sürdürülen haftalık saha çalışmaları kapsamında Çarşı ve Kumbahçe mahalleleri ile Türkkuyusu, Kale ve Atatürk caddelerini ziyaret etti. Başkan Mandalinci, vatandaşlar ve esnaftan gelen talep, öneri ve şikayetleri yerinde dinleyerek, “Yerinde tespit edip, hızlı çözümler üretiyoruz” dedi.

Türkkuyusu ve Atatürk Caddesi sakinlerinin düzensiz göçmenlerden şikayet etmesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Başkan Mandalinci, konunun takipçisi olacaklarını ve ilgili kurumlarla derhal iletişime geçerek çözüm üretilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Lokanta ve Restoranlara Baca Denetimi

Atatürk Caddesi’ndeki ziyarette, bazı vatandaşların lokanta ve restoranların bacalarından çıkan koku ve dumandan rahatsız olduklarını iletmesi üzerine Başkan Mandalinci, zabıta ekiplerine sezon başında gerçekleştirdikleri denetimleri yeniden yapmaları talimatını verdi. Denetimlerde, 10 işletmeden 3’ünün “Sulu Baca Temizlendi Belgesi” aldığı, ancak 7 işletmenin bu belgeye sahip olmadığı tespit edildi. Belgesi olmayan işletmelere, 14 günlük “İkaz Tutanağı” düzenlendi. Verilen süre içinde gereken temizliği yapıp belge almayan işletmelere cezai işlem uygulanacak.

Başkan Mandalinci: “Yerinde Tespit Edip Hızlı Çözümler Üretiyoruz” 1

“‘Motosiklet park’ için yer tespiti çalışmalarımız sürüyor”

Atatürk Caddesi sakinlerinin motosikletlerin hızlı kullanılmasından ve gelişi güzel park edilmesinden rahatsız olduklarını ifade etmeleri üzerine, Başkan Mandalinci, ilgili birim müdürlerinin konuyu inceleyeceklerini ve ilgili kurumlarla diyalog kurarak çözüm üreteceklerini belirtti. Mandalinci, “Motosiklet kullanımında istatistiklere göre Muğla ili Türkiye’de birinci sırada. Doğaldır ki Bodrum’da da çeşitli nedenlerle motosiklet kullanımı oldukça fazla. Konunun çözümü için ilgili kurumlarla iş birliği içinde çözüm odaklı projeler üreteceğiz. Yine kent genelinde önemli bir problem olan kaldırımlara gelişigüzel park edilen motosikletler ile ilgili olarak da çalışma yürütmekteyiz. Kent merkezinde oluşturacağımız ‘motosiklet park’ için yer tespiti çalışmalarımız sürüyor; en kısa zamanda sonuçlandıracağız.” dedi.

Çöp Toplama Saatlerinde Düzenleme

Vatandaşların mahalle ve caddelerde çöp alım saatleri dışında çıkardıkları çöplerin yarattığı görüntü kirliliği ve kötü kokudan rahatsız olduklarını dile getirmeleri üzerine Başkan Mandalinci, “Belediyenin çöp toplama saatleri yeniden düzenlenecek, şikayetleri dikkate alarak çöplerin alım saatlerini sıklaştıracağız. Ancak vatandaşlarımızın da çöplerin çıkarılması, ayrıştırılması konusunda bilinçli davranması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Başkan Mandalinci: “Yerinde Tespit Edip Hızlı Çözümler Üretiyoruz”
Yorum Yap