1. Haberler
  2. Pursaklar
  3. Başkan Ertuğrul Çetin: “Üreterek Paylaşmak Temel İlkemiz”

Başkan Ertuğrul Çetin: “Üreterek Paylaşmak Temel İlkemiz”

Pursaklar Belediyesi atıl durumda bulunan tarım arazilerini üretime kazandırarak arpa, buğday, mercimek, nohut ve bal üretimi gerçekleştirerek bu ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtıyor.

featured
service

Belediye, yerli tohumlardan elde edilen ürünleri, yetim ve öksüz çocuklar başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ayrıca yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlara, üretilen ürünler aşevi aracılığıyla sıcak yemek olarak evlerine teslim ediliyor. Özellikle Sirkeli Bal Ormanında üretilen geven çiçeği balı, ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına ulaştırılıyor.

Başkan Ertuğrul Çetin: "Üreterek Paylaşmak Temel İlkemiz" 1

Sirkeli Mahallesi’ndeki bal ormanını ziyaret eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, bal hasadını inceledi. Aynı zamanda belediye ekiplerinin hazırladığı buğday, mercimek, arpa ve nohut ürünlerinin dağıtım öncesi son kontrollerini gerçekleştirdi.

Başkan Ertuğrul Çetin: "Üreterek Paylaşmak Temel İlkemiz" 2

“Bal Ormanımızda her yıl kovan sayımızı artırıyoruz”

Başkan Çetin, her yıl olduğu gibi bu hasat döneminin de sonuna geldiklerini ifade ederek, ‘‘Yıllardır tarıma uygun arazilerimizi ekiyoruz. Arpa, buğday, mercimek ve nohut yetiştiriyoruz. Elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Bir taraftan da aşevimizde sıcak yemeğe dönüştürerek, yemek yapamayacak durumdaki büyüklerimize günlük sıcak yemek olarak veriyoruz. Tabi bir taraftan da bal üretimimiz devam ediyor. Bal Ormanımızda her yıl kovan sayımızı artırıyoruz. Geven çiçeği balı üretiyoruz. Her yıl Allah’ın izni ile üretim faaliyetimize devam edeceğiz. Üreterek paylaşmak bizim temel ilkemiz’’ şeklinde konuştu.

Başkan Ertuğrul Çetin: “Üreterek Paylaşmak Temel İlkemiz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.