1. Haberler
  2. Yerel
  3. Başkan Büyükkılıç, Tacettin Veli Bulvarı’ndaki Asfalt Çalışmalarını İnceledi

Başkan Büyükkılıç, Tacettin Veli Bulvarı’ndaki Asfalt Çalışmalarını İnceledi

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tacettin Veli Bulvarı’ndaki asfalt yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, çalışmalarda 3 bin 500 ton asfalt serildiğini belirterek, yolun vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Şehir İçi Ulaşımda Kalite ve Konfor Artıyor

Başkan Büyükkılıç’ın yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım ağını daha rahat, güvenli ve konforlu bir hale getirmek amacıyla gerçekleştirdiği yol yapım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Şehit Tarık Koçoğlu Bulvarı ile İnönü Bulvarı’nı birbirine bağlayan ve şehrin önemli ulaşım arterlerinden biri olan Tacettin Veli Bulvarı’nda asfalt yenileme çalışmaları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ve daire başkanlarıyla birlikte bulvardaki çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Büyükkılıç, Tacettin Veli Bulvarı’ndaki Asfalt Çalışmalarını İnceledi 1

“Tamamen Elden Geçirdik ve Günün Koşullarına Uygun Hale Getirdik”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Büyükkılıç, yıllar içerisinde eskiyen asfaltın yenilenmesi gerektiğini ifade ederek, “Hizmetler ister istemez yıllara sari olarak eskime aşamasına geliyor. Yaklaşık olarak 15 yıl önce açılmış olan bir ana arterimizdi. Asfaltlarında arzu etmediğimiz görüntüler söz konusu idi. Burası, yaklaşık git gel birer kilometreden 2 kilometre civarında ama 30’ardan 60 metre eninde olan ana arterimiz, önemli bir bulvarımız. Tacettin Veli Bulvarımızın asfalt çalışmalarını ve altyapı çalışmalarını tamamen elden geçirdik ve günün koşullarına uyarlanmış hale getirdik” dedi.

3 Bin 500 Ton Asfalt Serildi

Başkan Büyükkılıç, yapılan çalışmalar kapsamında bulvara 3 bin 500 ton asfalt serildiğini belirterek, “Hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yolların kalitesi ve konforunun artmasıyla birlikte sürücülere hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu.

Yatırım Bedeli 10 Milyon TL

Yatırım bedeli yaklaşık 10 milyon TL olan çalışmalar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında, yaklaşık 10 bin ton kırma taş agrega kullanılarak yolun temel tabakası güçlendirilirken, 3 bin 500 ton sıcak asfalt serildi. Ayrıca, KASKİ ve diğer kurumların koordineli çalışması ile altyapı hatları da yenilenerek, ilerleyen günlerde olası hasarların önüne geçildi.

Yolun yatay ve düşey işaretlemeleri tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Başkan Büyükkılıç, Tacettin Veli Bulvarı’ndaki Asfalt Çalışmalarını İnceledi
Yorum Yap