1. Haberler
  2. Yerel
  3. Başkan Büyükkılıç’tan Koramaz Vadisi’ne Davet

Başkan Büyükkılıç’tan Koramaz Vadisi’ne Davet

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan doğa harikası Koramaz Vadisi’ne yerli ve yabancı turistleri davet etti. Vadinin yemyeşil örtüsü, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerini beklediğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, vadinin UNESCO tescilli turizm değeri olarak büyük ilgi çektiğini belirtti.

“Koramaz Vadisi, Doğal Güzelliğiyle Ziyaretçilerini Bekliyor”

Koramaz Vadisi’nin 12 kilometre uzunluğunda olduğunu ve Büyük Bürüngüz, Subaşı, Küçük Bürüngüz, Ağırnas, Turan, Vekse ile Bağpınar mahallelerini içine aldığını belirten Başkan Büyükkılıç, vadinin adeta bir oksijen yuvası olduğunu söyledi. Büyükkılıç, “Koramaz Vadisi, 7 beldeyi bağrında barındıran, yeraltı şehirleri ile kaya kiliseleriyle, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasıyla, sivil mimari örnekleri ve dini eserleriyle, en önemlisi doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini bekliyor” dedi.

Başkan Büyükkılıç'tan Koramaz Vadisi'ne Davet 1

Mimar Sinan’ın Doğduğu Ev Ziyaret Edilebilir

Başkan Büyükkılıç, Koramaz Vadisi’ne gelen ziyaretçilerin, dünyaca ünlü Ağırnaslı Mimar Sinan’ın doğduğu evi de ziyaret edebileceğini belirtti. Vadinin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile birlikte doğal güzelliklerinin de turistler için cazip olduğunu ifade etti.

Koramaz Kafe Restoran’da Keyifli Zaman Geçirme İmkanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Koramaz Vadisi’nde bulunan Koramaz Kafe Restoran’da hizmetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Büyükkılıç, vatandaşların doğa ile iç içe keyifli zaman geçirebilecekleri, çocuklar için özel oyun alanlarının bulunduğu bu mekanın muhteşem şehir manzarasına sahip olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Turizm Eğitim Kültür Ticaret A.Ş. (KAYTUR) bünyesinde faaliyet gösteren Koramaz Kafe Restoran’a da uğramalarını tavsiye etti.

Başkan Büyükkılıç'tan Koramaz Vadisi'ne Davet 2

Kayseri’nin Açık Hava Müzesi Niteliği

Başkan Büyükkılıç, 6 bin yıllık tarihi ve 7,5 milyon doğa tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim kent Kayseri’nin zenginliklerine sahip çıktıklarını ve bu değerleri turizme kazandırmakta kararlı olduklarını vurguladı. Kayseri’nin adeta bir açık hava müzesi niteliğinde olduğunu söyleyen Büyükkılıç, şehrin turizm potansiyelini artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Başkan Büyükkılıç’tan Koramaz Vadisi’ne Davet
Yorum Yap