1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Başkan Beşikçioğlu Kurban Bayramı Öncesi Sahada

Başkan Beşikçioğlu Kurban Bayramı Öncesi Sahada

featured
service

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde belediyenin tüm birimleriyle hazırlıklarını tamamladığını duyurdu.

Başkan Beşikçioğlu, bayram süresince tüm birimlerin nöbetçi ve icapçı personellerini belirlediğini ve kurbanlık hayvan kesim ve satış alanlarının halka duyurulduğunu açıkladı. Ayrıca, semtin temizlik işlemlerinin hız kazandığını ve bayram sürecine hazır hale getirileceğini ifade etti.

Tüm Birimlerimizle Hazırız!

Başkan Beşikçioğlu, “Bizim için bayramlar özel ve yoğun geçen günlerdir. Dolayısıyla tüm birimlerimiz nöbetçi ve icapçılarını belirleyerek hazırlıklarını tamamladılar. Başta kurbanlık hayvan kesim satış alanlarımız belirlenmiş olup halka duyurusu yapılmıştır. Ayrıca semtimizin temizlik işlemleri hız kazanmış olup bayram sürecine hazır hale getirilecektir” dedi.

İhtiyaç Sahiplerine Destek Olmaya Devam Edeceğiz!

Sosyal destekler kapsamında yer alan “Eti-kart” sahiplerinin bayram öncesi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına kartlarına para yükleme işleminin yapılacağı müjdesini veren Beşikçioğlu, toplamda 5186 adet Eti-Kart’a 1000’er TL yatırılacağını açıkladı.

Başkan Beşikçioğlu Kurban Bayramı Öncesi Sahada 1

Sosyal Belediyecilik Çalışmalarıyla Örnek Olmaya Devam Ediyoruz

Dar gelirli ailelere desteğini sürdüren Etimesgut Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kıyafet desteğinde bulunacak. Öncelik engelli çocuklara tanınacak olup, 3-14 yaş arası çocuklar ve annelerine kıyafet desteği sağlanacaktır. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Birimi, birçok dar gelirli aileye kıyafet yardımının yanı sıra gıda yardımı da yapıldığını belirterek, “İlçemizdeki 38 mahallenin muhtarlığına yardım kolileri bırakılmış olup, maddi durumu yetersiz olan ailelere teslim edilecektir” dedi.

Temizlik İşleri Birimi Bayram Temizliğine Başladı

Bayram öncesinden başlayarak tüm çalışmalarını titizlikle yürüten Temizlik İşleri Birimi, park ve bahçelerin genel temizliği, ibadethane çevrelerinin temizliği ve yıkanması, konteynerlerin sabitlenerek temizlenmesi, kaldırımlar, çarşı merkezleri, alt ve üst geçitlerin temizliği gibi faaliyetlerini hızlandırdı.

Zabıta Birimi Denetimleri Sıklaştırdı

Zabıta Birimi, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak adına bayram öncesi denetimlerini sıklaştırdı. Belediye olarak her zaman halkın ve esnafın yanında olduklarını belirten Başkan Beşikçioğlu, “Esnafımızın işlerinin bereketlenmesi ve onlara daha düzgün bir ortam sağlamak adına çalışmalarımız hız kazanmıştır” dedi.

Vatandaşlarımız Gönül Rahatlığıyla Kurbanlıklarını Alabilirler

Etimesgut Belediyesi Veterinerlik Birimi, satış alanındaki hayvanların kontrollerinin yapıldığını ve sağlık açısından herhangi bir sakınca olmadığını belirterek, “Vatandaşlarımız, buraya gelip gönül rahatlığıyla kurbanlık alıp kestirebilir. Kesim öncesi kontrollerimiz periyodik olarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bayramların toplum olarak birlik ve beraberliği pekiştiren önemli ve özel günler olduğunu vurgulayan Başkan Beşikçioğlu, “Bayramlar; aile üyelerinin bir araya geldiği, ihtiyaç sahiplerinin daha fazla hatırlandığı, dayanışma ve barış içerisinde olduğumuz günlerdir. Barış ve huzurun üzerimizden eksilmediği, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımız günlerin çoğalması dileğiyle tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutlar, bayram coşkusunun ülkemize ve milletimize huzur getirmesini temenni ederek sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Başkan Beşikçioğlu Kurban Bayramı Öncesi Sahada