1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Başkan Beşikçioğlu Genco Erkal’ın Adını Taşıyan Parkı Ziyaret Etti

Başkan Beşikçioğlu Genco Erkal’ın Adını Taşıyan Parkı Ziyaret Etti

featured
service

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Şehit Osman Avcı Mahallesi’nde yapımı devam eden ve Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal’ın adını taşıyacak olan parkı ziyaret etti. Bu ziyarete, Fen İşleri Müdürü Fikret Gözüoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve CHP İlçe Yönetimi de eşlik etti.

“Genco Erkal’ın Adı Ölümsüzleşti”

Etimesgut Belediyesi, kısa süre önce hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun dev ismi Genco Erkal’ın adını Şehit Osman Avcı Mahallesi’nde yapımı devam eden parka verdi. Başkan Beşikçioğlu, park ziyareti sırasında duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan ve sahneden asla vazgeçmeyen Genco Erkal’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyim. Genco Erkal, sanat dünyasının koca bir çınarı olduğu gibi, vatansever oluşuyla da Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir değeriydi. Düşünmeyi ve üretmeyi asla bırakmadı. Tiyatroya kattıkları ve dik duruşu ile hepimize örnek bir insandı. Belediye meclisimizin Ağustos ayı toplantısında Genco Erkal’ın adını Şehit Osman Avcı Mahallesi’nde yapımı devam etmekte olan Park’a verme teklifimiz oybirliğiyle kabul edildi. Etimesgut ilçemizi kültür ve sanatın kalbi haline getirmeyi planlıyoruz ve burada yer alan Kültür Sanat Merkezlerimizde de Genco Erkal’ın hatırasını her zaman yaşatacağız. Sanat yolculuğuna başladığı günden itibaren duruşuyla, cesaretiyle ve sanata olan tutkusu ile hepimize ilham kaynağı olmuştur. Anısı, sanata adanmışlığı, insan sevgisi ve toplum için yapmaya çalıştıklarıyla yaşayacak. Uğurlar olsun, ışıklar içinde uyu…”

Başkan Beşikçioğlu Genco Erkal’ın Adını Taşıyan Parkı Ziyaret Etti
Yorum Yap