1. Haberler
  2. Yerel
  3. Başkan Akın’dan Yakan Biber İçin Müjde: Satın Alma Garantisi Verilecek

Başkan Akın’dan Yakan Biber İçin Müjde: Satın Alma Garantisi Verilecek

featured
service

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, İvrindi ilçesine bağlı Yağcılar, Büyük Yenice ve Korucu köylerini ziyaret ederek halkla buluştu. Ziyaretlerinde, bölgedeki tarımsal üretime ve özellikle yakan biberin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Akın, üreticilere satın alma garantisi vereceklerini belirterek, “Bu şekilde de sizin üretimle ve satışla ilgili sorununuz azalacak” dedi.

Halk Buluşmaları İvrindi’de Devam Etti

Başkan Ahmet Akın, düzenli olarak gerçekleştirdiği Halk Günü Buluşmalarının bu seferki durağında İvrindi ilçe sakinleriyle bir araya geldi. İvrindi ilçe meydanında vatandaşlarla buluşan Akın, sorunları yerinde dinleyip çözüm önerilerini paylaştı. Akın, halkın taleplerini ilk elden almayı önemseyerek, Yağcılar, Büyük Yenice ve Korucu köylerine de ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta da eşlik etti.

Başkan Akın’dan Yakan Biber İçin Müjde: Satın Alma Garantisi Verilecek 1

Yakan Biber İçin Satın Alma Garantisi

Başkan Akın, İvrindi’de özellikle yakan biber üreticileri için önemli bir müjde verdi. Üreticilerin satış belirsizliği yaşadığı bu ürüne ilişkin açıklamalarda bulunan Akın, “Bu ürünü üretiyorsun. Kazanacak mısın? Belli değil. Kaça mahal olacak, belli değil. Kime satacağın belli değil. Biz, kolları sıvadık. İnşallah başaracağız. Üretilen ürüne planladığımız bazda satın alma garantisi vereceğiz. Bu şekilde de sizin üretimle ve satışla ilgili sorununuz azalacak. Tabii bütün Balıkesir’i üç ayda planlayamayız. Bununla ilgili bölge bölge planlama yaparak gidiyoruz. Burada Büyükşehir Belediyemizin, Kalkınma ekipleri sizlerle toplantı yapacak. Burada nasıl ilerleyeceğimizi sizlere anlatacaklar.” dedi.

İvrindi’de işsizlik sorununa da değinen Başkan Akın, bölgedeki sanayi yatırımlarını hızlandırmayı planladıklarını belirterek, “Başkanım, sağ olsun bölgeyi sanayi bölgesi olarak hızlandırmış çalışmasını. O bölgeyi daha çekici hale getirmek, insanların yatırım yapması için biz, altyapısının çalışmalarına ağır ağır başlayacağız. Bu süreçte de Başkanımla birlikte oranın sanayisini ve planlamasını yapacağız. Ve inşallah işle ilgili sıkıntıları da azaltmak için çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Akın’dan Yakan Biber İçin Müjde: Satın Alma Garantisi Verilecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.