1. Haberler
  2. Yerel
  3. Balıkesir’de 60 Yıllık Asbestli Borular Değiştiriliyor

Balıkesir’de 60 Yıllık Asbestli Borular Değiştiriliyor

featured
service

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şehrin kronik altyapı sorunlarını çözmek için harekete geçti. BASKİ ekipleri, Manyas ilçesinde 60 yıl önce döşenen ve insan sağlığını tehdit eden asbestli boruları yenileyecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), il genelinde yıllardır çözülemeyen altyapı problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı. Başkan Akın, önceki yönetimin bu boruları değiştirmek için 6 defa kredi çekmesine rağmen herhangi bir çalışma yapmadığını belirterek, “Bir Balıkesirli olarak vicdanım sızlıyor” dedi.

Başkan Ahmet Akın, asbestli boruların tehlikesine dikkat çekerek, “Milletin paralarını, babalarının paralarından daha rahat harcarlarsa 60 yıllık asbestli borularla vatandaşı zehirlerler. Eskimiş, ekonomik ömrünü yitirmiş kangren haline gelmiş bu hatları en kısa sürede yenileyeceğiz. Halkımız bize güvensin” ifadelerini kullandı.

“Nerede Bu Paralar?” Tepkisi

Balıkesir’in çeşitli bölgelerinde 1970’li ve 1980’li yıllardan kalma çok sayıda içme suyu şebekesinin asbestli borularla dolu olduğunu belirten Akın, önceki yönetimin altyapı sorunlarını çözmediğini vurguladı. Başkan Akın, mecliste yaptığı bir konuşmada, önceki yönetimin 6 defa kredi çektiğini ancak bu kredilerin altyapıya harcanmadığını dile getirerek, “Nerede bu paralar?” diye sormuştu.

Akın: “Millet Görsün”

Başkan Akın, altyapı çalışmalarının hızla devam edeceğini belirterek, “Önceki yönetim, yakın dönemde 2022 Haziran ayında suya yüzde 60 zam yapmış bununla yetinmeyip aynı dönemde başlayıp 2023 Kasım ayına kadar özel bankalardan güncel faiz ile tam 5 milyar 871 milyon lira tutarında tam 6 tane kredi almış üst üste. Ben buradan Balıkesirli hemşehrilerimin adına bir kez daha sormak istiyorum; bu paraları ne yaptınız? Bu paraları altyapıya harcamadıysanız ne yaptınız kardeşim? Şu an 60 yıllık bir altyapının hemen yanındayız. Burada, tam 60 yıllık bu boru. Ben bunun gibi bütün her tarafı gezeceğim, tek tek göstereceğim. Çünkü millet görsün istiyorum. Altyapıya yatırım yapacağız, altyapı yerin altıdır” dedi.

Balıkesir’de 60 Yıllık Asbestli Borular Değiştiriliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.