1. Haberler
  2. Yerel
  3. Balıkesir’de 60 Bin Zeytin Ağacı Suya Kavuştu

Balıkesir’de 60 Bin Zeytin Ağacı Suya Kavuştu

featured
service

Erdekli zeytin üreticilerinin uzun yıllardır beklediği hizmet, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın girişimleriyle hayata geçti. Başkan Akın’ın tarımsal sulama problemlerine çözüm amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, Düzler Bölgesi’nde 60 bin zeytin ağacı suyla buluştu. Zeytin üreticileri, yıllardır görmedikleri hizmeti kendilerine sunan Başkan Akın’a teşekkür etti.

Düzler Bölgesi’ndeki Tarımsal Sulama Problemi Çözüldü

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, daha önce Gedeve Bölgesi’nde 20 bin zeytin ağacını tarımsal sulama imkânı ile buluşturmasının ardından, Erdek’in Düzler Bölgesi’ndeki zeytin üreticilerinin de yardımına koştu. Sulama sıkıntısı nedeniyle verim alamayan zeytin üreticilerinin çağrısına kulak veren Başkan Akın, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Dairesi Başkanlığı’na (BASKİ) talimat verdi. Bu talimat doğrultusunda, Erdek 1 Göleti’nden Düzler Bölgesi’ne ilave sulama hattı döşendi. BASKİ ekipleri, 63 milimetre çapında ve bin 500 metre uzunluğunda bir sulama hattı inşa ederek bölgenin tarımsal sulama sorununu çözüme kavuşturdu.

Balıkesir'de 60 Bin Zeytin Ağacı Suya Kavuştu 1

“100 Yıldır İlk Kez Hizmet Görüyoruz”

BASKİ’nin çalışmaları tamamlaması ve suyun verilmesinin ardından, Yukarıyapıcı Mahalle Muhtarı Süleyman Sacit Yüksek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı görüntülü arayarak hizmetin hayırlı olmasını diledi. Muhtar Yüksek, yıllardır bekledikleri bu hizmetin kendilerine ulaştığını belirterek, “Ahmet Akın, size en yakın diyorlardı ama ilk defa bu kadar yakın hissettim. 100 yıldır buraya kimse yardım yapmadı. 1923’te cumhuriyet kuruldu, 1924’te bizler göçle buraya geldik. O gün bugündür hizmet alamıyorduk. Sayenizde artık hizmet almaya başladık. İnşallah devamı gelir. Çok sağ olun başkanım,” ifadelerini kullandı.

60 Bin Zeytin Ağacı İçin Yeni Bir Dönem Başladı

Zeytin üretiminin bölgenin en önemli geçim kaynağı olduğunu belirten Muhtar Yüksek, suyun zeytincilik için hayati önemde olduğunu dile getirerek, “Su hayattır, su gelmeyen zeytinler cılız oluyor, sadece yağlık oluyor, verimli olmuyor. Yaklaşık olarak 80-100 dönüm arazi sulanacak, yani 50-60 bin zeytin ağacı suya kavuşacak. Bu hizmet, köyümüzün gelir kaynaklarını bir seviye daha yükseltecek. Bir kez daha Başkan’ımız Ahmet Akın’a teşekkür ediyoruz,” dedi.

Balıkesir’de 60 Bin Zeytin Ağacı Suya Kavuştu
Yorum Yap