1. Haberler
  2. Spor
  3. Balıkesir, Avrupa Triatlon Şampiyonası Rekortmeni

Balıkesir, Avrupa Triatlon Şampiyonası Rekortmeni

featured
service

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen “Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası” dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Balıkesir Triatlonu, 38 bin 400 izlenmeyle Avrupa Triatlon Şampiyonası izlenme rekorunu kırarak Portekiz’in Quarteira kentindeki 33 bin izlenme rekorunu geride bıraktı.

Avrupa Triatlon Şampiyonası’na ikinci kez ev sahipliği yapan Balıkesir, tüm dünyanın ilgisini bir kez daha üzerine çekmeyi başardı. Avlu Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen şampiyonada, 34 ülkeden gelen 514 triatlet derece almak için kıyasıya mücadele etti. Avrupa Triatlon Federasyonu yetkilileri, sporcular ve antrenörler tarafından büyük övgüler alan organizasyon, geçtiğimiz yılın başarılarını da geride bırakarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.

Yarışların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporcular ve takımlara ödülleri; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya tarafından takdim edildi.

Balıkesir, Avrupa Triatlon Şampiyonası Rekortmeni 1

Balıkesir, Triatlonun Yeni Merkezi

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Balıkesir’in triatlon şehri olduğunu vurgulayarak, “Balıkesir’e geldiğimizde kendimizi evimizde hissediyoruz. Avrupa federasyon başkanı da burada ve geçen seneden daha iyi olduğunu söylüyorlar” dedi.

Yarışları ailesiyle birlikte izleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise bu yıl olimpiyatlarda triatlon branşının olmadığını ve onun muadilini Balıkesir’de uyguladıklarını belirtti. Akın, “3 günlük büyük performansla bütün dünyada triatlonun merkezi Balıkesir oldu. Triatlon Federasyonu ile yaptığımız görüşmelerde her şeyin dört dörtlük olduğunu ve gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacağımızı söylediler. Organizasyonda emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Türkiye’ye değil, dünyaya örnek bir organizasyon ortaya koyduk. İnşallah, bu başarı artarak devam edecek. Sporun merkezi olmaya adayız” ifadelerini kullandı.

“Balıkesir’i görmeye davet ediyorum”

Balıkesir’in yeni izlenme rekortmeni olduğunu belirten Başkan Akın, “33 bin izlenme ile Portekiz’in Quarteira kentinde olan Avrupa Triatlon Şampiyonası izlenme rekorunu, 38 bin 400 izlenmeyle Balıkesir eline aldı. Çünkü güzel olan şey izlenir ve takip edilir. Balıkesir dönüşüyor, gelişiyor ve güzelleşiyor. Herkesi Türkiye’nin parlayan yıldızı Balıkesir’i görmeye davet ediyorum. Triatlon federasyon başkanı şu ana kadar böyle bir organizasyon görmediklerini söyledi ve bizleri mutlu etti. Balıkesir’e ve Balıkesirlilere her şeyin en güzeli yakışır” diye konuştu.

Balıkesir, Avrupa Triatlon Şampiyonası Rekortmeni
Yorum Yap