1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakanlıktan ‘yapay zekâ dolandırıcılığı’ uyarısı

Bakanlıktan ‘yapay zekâ dolandırıcılığı’ uyarısı

featured
service

ANKARA (İGFA) – Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamada, yapay zeka dolandırıcılığının günümüzün en büyük tehlikelerinden biri haline geldiğini belirterek, vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Bakanlık, Mehmet Şimşek‘in yapay zeka tarafından konuşturularak vatandaşlara yatırım tavsiyesi veriyormuş gibi gösterildiği sahte videoların şikayetler sonucu sosyal medya platformlarından kaldırıldığını duyurdu ve vatandaşları bu tür içeriklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Açıklamada, kötü niyetli kişilerin yapay zeka yazılımlarını kullanarak gerçek olmayan videolar ürettiklerine dikkat çekildi. Sosyal medya platformlarında tanınan isimlerin görsel ve videolarının kullanılarak, yapay zeka ile seslendirilmiş mesajların dolaşıma sokulduğu belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hızla yayılan bu dolandırıcılık videolarının sahte olduğunu anlamak oldukça zordur. Mağduriyet yaşamamaları için tüm vatandaşlarımızı her zamankinden daha dikkatli olmaya davet ediyoruz ve bu tür videolara inanarak yatırım yapmamaları konusunda uyarıyoruz. Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek‘in de yapay zeka tarafından konuşturularak vatandaşlarımıza yatırım tavsiyesi vermiş gibi gösterildiği videolar şikayetimiz üzerine sosyal medya platformlarından kaldırılmıştır. Ayrıca, vatandaşlarımızın yatırım tercihleri konusunda Sayın Bakanımız‘ın herhangi bir tavsiyesi olmayacağı da açıktır.”

Bakanlıktan ‘yapay zekâ dolandırıcılığı’ uyarısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.