1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Yerlikaya Açıkladı: 6 Suç Örgütü Çökertildi, 91 Kişi Tutuklandı

Bakan Yerlikaya Açıkladı: 6 Suç Örgütü Çökertildi, 91 Kişi Tutuklandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde altı ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi ve 91 kişi tutuklandı.

Bakan Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından planlı ve projeli olarak yürütülen “KUYU-34” ve “KUYU-35” operasyonlarının detaylarını sosyal medya hesabından duyurdu. Operasyonların Kahramanmaraş, Mersin, Denizli, Antalya, Gaziantep ve İstanbul’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Muhammed Kaya, Mersin’de Hasan Sağsız, Denizli’de Niyazi Dönmez, Antalya’da Mustafa Akel, Gaziantep’te Ümit Öge ve İstanbul’da Turgut Yalçın’ın liderliğindeki çetelerin çökertildiğini dile getirdi.

Bakan Yerlikaya Açıkladı: 6 Suç Örgütü Çökertildi, 91 Kişi Tutuklandı 1

Operasyonlar sonucu, 115 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 91’i tutuklandı, 24 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Jandarma ekiplerinin operasyonlarda suç örgütlerine yönelik yürüttüğü soruşturmalarda şüphelilerin işlemiş olduğu suçlar şu şekilde sıralandı.

  • Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak,
  • Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma,
  • Silah ve mühimmat kaçakçılığı,
  • Silahla tehdit,
  • 6136 sayılı kanuna muhalefet,
  • Yağma, darp, cebir ve şiddet,
  • Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık,
  • Uyuşturucu madde imal ve ticareti.
Bakan Yerlikaya Açıkladı: 6 Suç Örgütü Çökertildi, 91 Kişi Tutuklandı 2

Operasyonlarda ayrıca 9 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 7 kesici ve delici alet, uyuşturucu madde ile çok sayıda POS cihazı, cep telefonu ve SIM kart ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya Açıkladı: 6 Suç Örgütü Çökertildi, 91 Kişi Tutuklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.